Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Με τις ομιλίες του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης με τη Ριζοσπαστική Συνεργασία και βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη και του υποψήφιου δήμαρχου Χανίων με την Πρωτοβουλία Πολιτών "Πρώτα ο άνθρωπος" Γιάννη Σαρρή, ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης η συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Τον Γιάννη Σαρρή κάλεσε στο βήμα ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Ανδρέας Παπανδρέου μετά από έναν ολιγόλεπτο χαιρετισμό των παρευρισκομένων, ενώ ακολούθησε σύντομη τοποθέτηση του υποψηφιου Περιφερειάρχη Κρήτης Μιχάλη Κριτσωτάκη και η κύρια ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 


"Σε αυτές τις εκλογές πιστεύουμε ότι θα είμαστε νικητές. Και θα είμαστε νικητές όχι για πάρουμε το δήμο. Θα είμαστε νικητές, για να δώσουμε το δήμο σε αυτούς που τους ανήκει. Στους πολίτες του" Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε το σύντομο χαιρετισμό του ο Γιάννης Σαρρής, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη η κοινωνία να είναι ενεργή και συμμέτχοση σε όλα τα επίπεδα της δράσης των δήμων.
Δεν παρέλειψε να σχολιάζει τη "μεταγραφολογία" των ημερών όσον αφορά υποψήφιους που μεταπηδούν από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο, χαρακτηρίζοντάς την σαν ορισμό του παραγοντισμού και του μικροκομματισμού, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία τόσο σε ιδιαίτερα προβλήματα του δήμου Χανίων, όσο και στον πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών και στην ελπίδα αυτές να σημάνουν την έναρξη για μια μεγάλη αλλαγή συνολικά στη χώρα.
Τέλος στηλίτευσε τη στάση των δήθεν υπερκομματικών υποψηφίων διεκδικητών του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως το βράδυ των αποτελεσμάτων όταν ο χάρτης της χώρας αρχίζει να βάφεται με χρώματα, δεν μπορούν να κρύψουν τους πολιτικούς τους υποστηρικτές, εκείνους που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια, συγκάλυψαν τα σκάνδαλα και διέλυσαν τις υπηρεσίες του δήμου.




Νωρίς το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας Πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος» στην οδό Κυδωνίας, όπου και είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Γιάννη Σαρρή.
 Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν ο κ. Σαρρής έχει «το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται τα μέλη του και δεν δίνει χρίσματα, αλλά ακολουθεί δημοκρατικές διαδικασίες. Συμπλήρωσε δε χαρακτηριστικά πως παρότι κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί τα άλλα κόμματα φοβούνται αυτή τη δημοκρατία, δεν θα αλλάξει, δεν θα γίνει ποτέ «μαντρί», αλλά θα συνεχίσει με τους ελεύθερους και σκεπτόμενους πολίτες να αποφασίζει δημοκρατικά