Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

"O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα", τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στην περιφερειακή συνδιάσκεψη που διοργάνωσε το κόμμα στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως τα μέτρα στα οποία ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά συνιστούν έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, ενώ υπογράμμισε πως το αίτημα να τελειώσει άμεσα η δέσμευση της χώρας στην ταπεινωτική πολιτική των μνημονίων και της τρόικας είναι "εθνικό, κοινωνικό, καθολικό".

"Η τρόικα και η κυβέρνηση, σε μια παρατεταμένη επίδειξη απάνθρωπης αδιαφορίας, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ανθρωπιστική, την κοινωνική, την εθνική καταστροφή που προκαλούν", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: "Το δράμα που ζει η χώρα, το δράμα που ζει η κοινωνία, το δράμα που ζουν εκατομμύρια άνθρωποι, ήρθε η ώρα να τελειώσει. Πρέπει να τελειώσει. Είναι αίτημα εθνικό, κοινωνικό, καθολικό. Απαίτηση που αναβλύζει από κάθε πόρο αυτής της ταπεινωμένης πατρίδας". Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε, μιλώντας για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πως "ήρθε η ώρα της αυλαίας και για την πολιτική τους και για τους ίδιους".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε αφενός πως "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα. Και επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας: Τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από μας. Για υπογραφές ντροπής στον κο Σαμαρά και στον κο Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ". Και, αφετέρου, διεμήνυσε πως "δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσει δεδομένα και να εφαρμόσει τα μέτρα που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα".
Ο Σαμαράς ψεύδεται συστηματικά

Σχολιάζοντας το άρθρο του Αντ. Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός εξαπατά συστηματικά τον ελληνικό λαό: "Ζούμε το πιο βαθύ σκοτάδι πριν την αυγή, μας λέει ο πρωθυπουργός της καταστροφής, σε άρθρο του σε σημερινή εφημερίδα. Αφού παραθέσει για άλλη μια φορά όλα τα αγαπημένα του ψέματα", σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπλήρωσε: "Εκείνο όμως που δεν τολμάει να πει, είναι: Πώς και γιατί από το success story, από το βγαίνουμε από το μνημόνιο, από το φεύγει το ΔΝΤ, από το επέστρεψε η ανάπτυξη, φτάσαμε στο βαθύ σκοτάδι; Πώς και γιατί από το φως το αληθινό που έλουζε τα διαγγέλματά του, φτάσαμε στο βαθύ σκοτάδι; Πώς και γιατί, αντί για τη νέα Ελλάδα που έρχεται, ήρθε το βαθύ σκοτάδι; Για μια ακόμη φορά;"