Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«Το email που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο (με υπογραφή η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα»

Διαβάστε αναλυτικά: Η Merrill Lynch διαψεύδει το e-mail της Capital

Ανακοίνωση για το φερόμενο e-mail του επενδυτή Τζόερκ Σπόνερ εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης η εταιρεία Capital Group.
"Είναι πολιτική μας να μην σχολιάζουμε οποιαδήποτε προσωπική και ιδιωτική επικοινωνία των επενδυτών μας. Ο κ. Σπόνερ είναι αναλυτής και ένας από τους περίπου 300 επενδυτές που δουλεύουν για την Capital Group. Στην Capital όλοι οι επενδυτές έχουν την ευθύνη των αποφάσεων τους για το που θα επενδύσουν, που βασίζονται στην ισχυρή τους πεποίθηση. Δεν υπάρχει καθολική άποψη για οποιαδήποτε εταιρεία, αγορά, περιοχή ή χώρα. Η Capital Group δεν έχει επίσημη θέση για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκη, σχετικά με τις "διαρροές" από τις συναντήσεις με επενδυτές στο Λονδίνο:

«Το email (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο (με υπογραφή η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής.
Η νέα κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι δεν μπορεί να καλυφθεί επικοινωνιακά με κακοστημένες διαρροές. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή».

Το e-mail που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

E-mail που φέρεται να προέρχεται από τον εκπρόσωπο του hedge fund Capital κ. Joerg Sponer , και ούτε λίγο ούτε πολύ, περιγράφει ως καταστροφικό τον οικονομικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Την παρουσία του Joerg Sponer στις ενημερωτικές συναντήσεις του Λονδίνου διέψευσαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ ο Γιάννης Μηλιός μιλώντας αργά το βράδυ σε κομματική εκδήλωση στο Λονδίνο έκανε λόγο για «ακραίες πληροφορίες» αμφιβόλου προέλευσης.

Σκουρλέτης: Κατασκευασμένο το e-mail

«Έχουμε πληροφορίες και ενδείξεις ότι πρόκειται για κατασκευασμένο mail από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που φέρεται να έγραψε την αναφορά δεν παρέστη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, στην συνάντηση με τους κυρίους Μηλιό και Σταθάκη.
Ο ίδιος ο Γιώργος Σταθάκης είπε χθες ότι κανένας Joerg Sponer δεν ήταν παρών στις συναντήσεις του Λονδίνου και ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter την εξής ανάρτηση: «Άτομο με το όνομα του σημερινού δημοσιεύματος δεν ήταν παρών σε συνάντηση μου. Συνεπώς ό ,τι γράφεται, καμία σχέση με την πραγματικότητα».

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερη και από τον κομμουνιστών»

Στο περίφημο email ο κ. Sponer φέρεται να κατακεραυνώνει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με εξαιρετικά σκληρές διατυπώσεις και εκτιμήσεις.
Ενδεικτικά φέρεται να υποστηρίζει: «Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα (σ.σ. που μας παρουσίασαν) είναι χειρότερο κι από εκείνο των κομμουνιστών (τουλάχιστον εκείνοι είχαν ένα σχέδιο που το 'χαν σκεφτεί καλά προηγουμένως) – αυτό εδώ θα φέρει το απόλυτο χάος».
Και σε άλλο σημείο, «εάν δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν (οι Μηλιός, Σταθάκης), θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο. “Αισθανόμαστε πιο κοντά στο Podemos και στο γερμανικό “die Linke”, αν και εκείνοι είναι υπέρ το δέον φιλελεύθεροι”, είναι φράση που αποδίδει στα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Bank of America/ Merrill Lynch: ΣΥΡΙΖΑ και τρόικα απέχουν μακράν

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε και έτερο report, από την Bank of America/ Merrill Lynch, εκπρόσωποι της οποίας ήταν παρόντες στις συναντήσεις του Σίτι.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι αναμένεται «πολύ μεγαλύτερη μεταβλητότητα» τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα» και ότι οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και τρόικας βρίσκκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Αναμένεται πολύ μεγαλύτερη μεταβλητότητα στους επόμενους μήνες για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μακριά από την τρόικα και το τρέχον πρόγραμμα. Ακόμη κι αν τελικά βρουν μια μέση λύση, αυτό θα μπορούσε να έλθει μετά από σχεδόν ολόκληρο το 2015, με τα ρίσκα να συσσωρεύονται στο μεταξύ».

Πηγή: left.gr