Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του ΤομέαΑνάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για την ασκούμενη πολιτική της και για την επικοινωνιακή τακτική της αλλοίωσης της πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι αποφεύγει να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στις θέσεις και προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προτιμώντας να κατασκευάζει ψεύδη ακόμα και με εξωθεσμικό τρόπο. Έτσι, υποχρέωσε δημοσίους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών να καταπιαστούν με το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ., προσπαθώντας ανεπιτυχώς να ανακαλύψουν λάθη στην κοστολόγηση των εξαγγελθέντων μέτρων και πρόσφατα διοχέτευσε πιθανώς πλαστό e-mail επιχειρώντας να πείσει ότι οι οικονομικοί παράγοντες που συνομίλησαν με τον ίδιο και τον Γιάννη. Μηλιό στο Λονδίνο αντέδρασαν αρνητικά στις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Σα να μην έφταναν αυτά, πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης, η Κυβέρνηση κατηγορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως έχει κρυφή ατζέντα, ακυρώνοντας τον ίδιο τον αρχικό ισχυρισμό της περί πολιτικής «κομμουνιστών» που δήθεν τρομοκρατεί τις αγορές, στηριζόμενη και πάλι σε διαρροές ενώ θα μπορούσε να έχει επίσημη ενημέρωση. Ωστόσο, η Κυβέρνηση αδυνατεί να ασκήσει κριτική επί της ουσίας στις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να εξηγήσει γιατί απέτυχε το μνημόνιο και γιατί έχουν μείνει άλυτα τα βασικά προβλήματα που υπήρχαν και το 2009, όπως το δημόσιο χρέος, το ιδιωτικό χρέος, η ύφεση κ.ά.

Από την άλλη πλευρά, τόνισε ο βουλευτής Χανίων, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει συγκεκριμένες προτάσεις διατυπωμένες με σαφήνεια. Θα υπάρχει ισοσκελισμένος πρωτογενής προϋπολογισμός, όχι όμως πλεονάσματα 4,5-5% το χρόνο, όπως λέει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα επόμενα δέκα χρόνια, διότι αυτό σκοτώνει την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα θα γίνει μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους, προκειμένου να είναι βιώσιμο, ώστε να βγει η χώρα από την παγίδα του και να στρέψει τις προσπάθειές της σε αυτό που αποτελεί τη βασική στρατηγική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: τηνοικονομική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτά τα γνωρίζουν όλοι και οι οικονομολόγοι διεθνώς τα συζητούν. Το ίδιο έγινε και στο Cityτου Λονδίνου, όπου κλήθηκαν τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (όπως και οι PODEMOS), επειδή θεωρούμαστε Κυβέρνηση εν αναμονή.

Και κατέληξε ο κ. Σταθάκηςαπευθυνόμενος στην Κυβέρνηση: «Ασκείτε μια πολιτική, η οποία δεν έχει τίποτα το πολιτικό στο εσωτερικό της. Είναι μια πολιτική θεσμικής διάλυσης. Είναι μια πολιτική ψεύδους και κατασκευής ψευδών και παραπλανητικών ιδεών. Αυτή η πολιτική χρεοκόπησε. Προφανώς, η «Πολιτική» -με πι κεφαλαίο- είναι αυτή η οποία θα ανοίξει νέους δρόμους για τη χώρα. Οι πολίτες εμπιστεύονται τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αλήθεια, για τη σταθερότητα, για τη σαφήνεια της στρατηγικής του. Είστε χαμένοι!»