Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Του Αντώνη Μπαλωμενάκη
Υποψήφιου Βουλευτή Χανίων ΣΥΡΙΖΑ


Οι πρώτες εντυπώσεις από τις προεκλογικές εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταλυτικές: Παντού υπάρχει ομόθυμη βεβαιότητα πως η πρώτη θέση έχει ήδη κριθεί και απομένει μόνο να διαπιστωθεί ποιά θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία. Η αυτοδυναμία συνεχώς κερδίζει έδαφος σαν μια αναγκαιότητα. Ο φόβος δεν ρίζωσε αυτή τη φορά όπως το 2102. Τα αναχώματα που έγκαιρα έχει στήσει το σύστημα ενάντια στο ποτάμι της λαϊκής οργής όχι απλώς δεν φαίνονται ικανά να το αναχαιτίσουν, αλλά καν δεν αντέχουν…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που σάρωσε τη χώρα. Αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση θα πρέπει αγωνιωδώς να παλέψει πριν απ’ όλα να επουλώσει πληγές. Να δώσει άμεσα μια ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες, στις λαϊκές οικογένειες που καθημερινά αντιμετωπίζουν με δέος τα έξοδα της επομένης ημέρας. Την ίδια στιγμή πρέπει να δει πως θα χαλαρώσει το σκοινί του χρέους από το λαιμό της Ελλάδας. Θα κινηθεί με γνώση των κανόνων λειτουργίας του διεθνούς οικονομικού συστήματος , με αταλάντευτη σταθερότητα και επιμονή αλλά και με τόλμη και διαπραγματευτική δεινότητα. Θα αξιοποιήσει όχι μόνο τους κοινοτικούς μηχανισμούς και τις θεσμικές δυνατότητες που παρέχονται, αλλά και κάθε δυνατή διεθνή στήριξη. Θα επωφεληθεί από όλες τις αντι-νεοφιλελεύθερες και τις απλώς λογικές εισηγήσεις για δραστική απομείωση του χρέους, που ευτυχώς αυξάνονται . Πριν απ’ όλα θα στηριχτεί στην μεγάλη πλειοψηφία που θα του δώσει ο Λαός. Η εντολή που θα έχει λάβει από τις εκλογές είναι το καλύτερο όπλο για τις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δρομολογήσει την ανασυγκρότηση της χώρας. Να δώσει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, που θα ανακουφίσουν τους πολλούς και θα προσφέρουν προοπτικές ανάπτυξης. Να δημιουργήσει νέες παραγωγικές δομές. Να διασφαλίσει το δημόσιο πλούτο από τη λεηλασία που επιτρέπουν οι μνημονιακοί νόμοι. Να δώσει ευκαιρίες στους νέους .Τίποτα απ’ όλα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να γίνει με τη λογική της ανάθεσης. Όσοι και όσες τον ψηφίσομε οφείλουμε να είμαστε ενεργοί για να στηρίξομε τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, άγρυπνοι να αποκρούσομε σχέδια παλινόρθωσης του σάπιου καθεστώτος που θ’ αρχίσει να γκρεμίζεται από τις 26.

Η Αριστερά στην Ελλάδα δεν ήλθε από το πουθενά και δεν γιγαντώθηκε μόνο εξ αιτίας της κρίσης ! Έρχεται από πολύ μακριά έχοντας περάσει από τη φωτιά και δοκιμαστεί. Στελεχώνεται από ενεργούς Πολίτες με διαπιστευτήρια εντιμότητας, αγωνιστικότητας, σταθερής πίστης σε Αξίες και Αρχές. Αγωνίζεται εδώ και έναν αιώνα να πάει την Κοινωνία μπροστά . Ξέρομε πολύ καλά ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται μέσα στις τάξεις του λαϊκού κινήματος αλλά απέναντι ,στην οργανωμένη αντίδραση του μεγάλου κεφαλαίου, στη διαπλοκή, στα διεθνή κέντρα εξάρτησης. Γιαυτό και ζητάμε συστράτευση πριν απ’ όλα όλων των αριστερών πολιτών αυτής της χώρας . Δεν είναι ώρα για πικρίες, μικροκομματικά μαγαζάκια και πολιτικούς υπολογισμούς της δεκάρας . Όλοι μαζί και όλοι μπροστά ! Αυτό είναι το σύνθημα των ημερών. Η ελπίδα έχει όνομα έχει και χρώμα: γράφεται με ΚΟΚΚΚΙΝΟ!

abalomenakis@yahoo.gr