Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τη λίμνη και το κοντινό χωριό του Κουρνά επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαρτίου. Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, ενώ όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση δεν περιορίστηκε στα τοπικά και αγροτικά προβλήματα, αφού η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, η ρευστότητα, αλλά και κοινωνικά θέματα όπως το μεταναστευτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της κουβέντας.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τοπικός αγροτικός πληθυσμός, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα της αγροτικής ανασυγκρότησης και των αγροτικών συνεταιρισμών. Παράλληλα, η κα Βαγιωνάκη αναφέρθηκε στις πρώτες νομοθετικές κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών.

Τέλος, τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν για νέες μελλοντικές επισκέψεις στην περιοχή, στο πλαίσιο μιας συνεπούς και αδιαμεσολάβητης διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς.