Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Προσδοκία οτι ο Υπουργός "φέρνει" μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες της θεομηνίας, που άπτονται του Υπουργείο του.
Στα Χανιά βρίσκεται απο το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί, με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές σε Χανιά και Ρέθυμνο.
Μετά την έλευση του στα Χανιά , μετέβη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για να προεδρεύσει σε σύσκεψη που γίνεται με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Παρόντες είναι και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν.Χανίων οι οποιοι αναμένεται να μεταφέρουν "από πρώτο χέρι" τις ζημιές που υπέστησαν οι αγροτοκτηντοτρόφοι σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τους πληγέντες της θεομηνίας, που άπτονται του Υπουργείο του.
Στις 12 το μεσημέρι θα αναχωρήσει από την Αντιπεριφέρεια με προορισμό πληγείσες περιοχές κατά μήκος των όχθεων και των παραποτάμων του ποταμού Κερίτη και Ταυρωνίτη (Φουρνές, Σκινές. Μεσκλά., Ταυρωνίτης, Συρίλι, Ντερές, Παλαιά Ρούματα), όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία και θα δει από κοντά το μεγεθος των ζημιών
Το απόγευμα στις 7 θα μετέχει σε σύσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων για το αβοκάντο και τις νέες καλλιέργειες.
Αύριο Τετάρτη, θα επισκεφτεί το νομό Ρεθύμνου, όπου επίσης επλήγη από την κακοκαιρία,  και θα συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιόνη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε τοπικές επιχειρήσεις του πρώην δήμου Τεμένους της Π.Ε. Ηρακλείου.