Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Να εκφραστεί και στους φοιτητικούς χώρους
το ρεύμα ελπίδας και προσδοκιών προς την Αριστερά
Στις 9 Απρίλη οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα απαντήσουν σε ένα κρίσιμο ερώτημα: Θα εκφραστεί και μέσα στις σχολές το ρεύμα αλλαγής και ανατροπής υπέρ της Αριστεράς που εκφράζεται σ' όλη την κοινωνία; Θα αποτελέσουν οι δυνάμεις της ενωτικής, ριζοσπαστικής, αγωνιστικής Αριστεράς την ανερχόμενη δύναμη και στο φοιτητικό χώρο; Ο ούριος άνεμος του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσει και την Αριστερή Ενότητα;
Η 9η Απρίλη είναι μάχη για να γυρίσουν οι φοιτητές την πλάτη τους στα γνήσια τέκνα του δικομματισμού, την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, όπως γυρίζει την πλάτη της η κοινωνία στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι στοίχημα για το αν «θα αλλάξει το τοπίο» στον κοινωνικό χώρο της σπουδάζουσας νεολαίας που έχει «προϋπηρεσία» σημαντικών κινημάτων και αγώνων.
Στις 9 Απρίλη ο άνεμος αλλαγής μέσα στις σχολές ξεκινάει από την Αριστερή Ενότητα.
Η ΑΡΙΣΤΕΡH ΕΝOΤΗΤΑ είναι η ενωτική πλατιά δημοκρατική συσπείρωση που γεννήθηκε μέσα στο φοιτητικό κίνημα, κάνοντας πράξη την απαίτηση της πλειοψηφίας των φοιτητών για μαζικούς, ενωτικούς, αποτελεσματικούς αγώνες.Η συσπείρωση που δεν αποτελεί άλλον έναν πόλο στην αριστερά, αλλά φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πυροδότη της συγκρότησης του ενός πόλου της αριστεράς, ενός πόλου πραγματικά επικίνδυνου για το σύστημα.
Γ
εννήθηκε μέσα από τη συνεργασία σχημάτων, παρατάξεων, ανένταχτων αγωνιστών. Τα ΔΑΡΑΣ (Δίκτυο Αυτόνομων και Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων), τα Αριστερά Σχήματα Φοιτητών - Σπουδαστών, οι Φοιτητές/τριες ενάντια στο σύστημα, οι φοιτητές/τριες από την πολιτική οργάνωση "Κόκκινο" και ανεξάρτητα σχήματα που τάσσονται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό στην παιδεία, έδωσαν τη μάχη του φοιτητικού κινήματος ή γεννήθηκαν μέσα από αυτό.
Γεννήθηκε από τους παραπάνω, φιλοδοξεί όμως να δυναμώσει και μέσα από τη συνεργασία και με άλλες δυνάμεις της αριστεράς, που προς το παρόν κρατούν μια αντιενωτική στάση, αλλά κυρίως από τη συμμετοχή και στήριξη κάθε φοιτητή.
Στις 9 Απρίλη έχουμε δημοψήφισμα:
  • Υπέρ ή κατά στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης;
  • Υπέρ ή κατά στον εσωτερικό κανονισμό – φασισμό;
  • Υπέρ ή κατά να αλλάξει το τοπίο στην κοινωνία και στις σχολές;
  • Υπέρ η κατά μιας σύγχρονης, ενωτικής, αγωνιστικής αριστεράς;
Ας διαψεύσουμε όλους αυτούς που θέλουν τις φοιτητικές εκλογές ένα μεγάλο πανηγύρι.
Ας τις μετατρέψουμε σε ένα μεγάλο δημοψήφισμα της νεολαίας! Σε μία δυνατή απαίτηση προς την κυβέρνηση Καραμανλή!
Δείτε την απόφαση του πανελλαδικού διημέρου της Αριστερής Ενότητας και το εκλογικό φυλλάδιο της Αριστερής Ενότητας (1) (2)