Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Την Παρασκευή 9 Μάη, στην τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής η Γραμματεία του Σύριζα Χανίων συζήτησε τα παρακάτω:
  • Συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της ακρίβειας σε βασικά είδη και υπηρεσίες που πλήττει κυρίως τα λαϊκά στρώματα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διατροφική κρίση που απειλεί, και κατά τόπους έχει ενσκήψει, στον πλανήτη. Συζητήθηκε σχετική ανακοίνωση που θα εκδώσει ο Σύριζα και διερευνήθηκαν πιθανές δράσεις.
  • Συζητήθηκε και πάλι το μεγάλο πρόβλημα της ακτοπλοΐας και της γραμμής Χανιά- Πειραιάς. Επανεπιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις μας για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν οι μονοπωλιακές πρακτικές της ΑΝΕΚ και αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.
  • Έγινε ενημέρωση από τους συντρόφους του Αποκόρωνα για ένα σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει στο χωριό Λικοτιναρά: Κεραίες κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκαν στο χωριό πιθανολογείται ότι συνδέονται με αυξημένα ποσοστά καρκινογενέσεων. Τα ποσοστά είναι τόσο μεγάλα που χρήζουν μεγάλης και σοβαρής διερεύνησης από τεχνολογικής, ιατρικής και νομικής άποψης.
  • Συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε αποτελεσματικά τη 2η Γιορτή διεκδίκησης για τους ελεύθερους χώρους στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου στις 18/5. Δηλώθηκαν συγκεκριμένες διαθεσιμότητες.
  • Η συγκρότηση της θεματικής Παιδείας μετατέθηκε για λίγο χρονικά λόγω του πανελλήνιου συνεδρίου της ΟΛΜΕ στα Χανιά.