Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χανιών προχώρησαν εχθές Πέμπτη 22 Μάη, σε συμβολική δράση – παρέμβαση για το ζήτημα της ασυδοσίας των τραπεζών, που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.
Άνοιξαν πανό, εκφώνησαν κείμενα από ντουντούκα, μοίρασαν προκηρύξεις και συζήτησαν με τον κόσμο -που αγκάλιασε την παρέμβαση με ενδιαφέρον- μέσα κι έξω από τις τράπεζες Εμπορική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Marfin, Εθνική.
Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης που μοιράστηκε:
Οι τράπεζες θησαυρίζουν. Παρουσιάζουν αυξημένα κέρδη κατά 78%, την ίδια στιγμή που τα χρέη μιας μέσης οικογένειας προς τις τράπεζες πολλαπλασιάζονται και οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων έφτασαν το 2007 τις 120.000. Τις 432 έφτασαν οι υποθέσεις πλειστηριασμού ακινήτων για οφειλές στην πόλη των Χανίων τη χρονιά που πέρασε και για τους πρώτους μήνες του 2008 οι αντίστοιχες υποθέσεις έχουν φτάσει τις 160.
"Πρωταθλητές" στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις είναι οι τράπεζες, με πάνω από 250 αιτήσεις. Στα παραπάνω στοιχεία δεν προστίθενται οι πλειστηριασμοί που έχουν κατατεθεί στα υπόλοιπα Ειρηνοδικεία του Νομού σε Κίσαμο, Κολυμπάρι, Κάντανο, Βάμο.
Στα Χανιά μεγάλος παραμένει ο αριθμός των πτωχεύσεων διαφόρων μικροεπιχειρήσεων και καταστημάτων. Οι πτωχεύσεις είναι πολλες και γίνονται από επαγγελματίες που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ (ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.