Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Για την κοινωνική ψυχιατρική
Eκδήλωση με θέμα: «Η αθλιότητα του ασύλου - η αναγκαιότητα της κοινωνικής ψυχιατρικής» σήμερα, Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, στον χώρο του Στεκιού (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν άνθρωποι που έζησαν την βία του ασύλου και επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και απαγγελία ποιημάτων. Σε χθεσινή του ανακοίνωση το Στέκι τονίζει ότι «η σημερινή πραγματικότητα στο χώρο της ψυχικής υγείας παρά το κλείσιμο του ψυχιατρείου δεν είναι η καλύτερη. Φαινόμενα αυθαιρεσίας, αποκλεισμού και καταστολής εμφανίζονται και στις νέες δομές που δημιουργηθήκαν. Η βία του ασύλου μας ακολουθεί. Κινήματα χρηστών - οικογενειών αλλά και κοινωνικά κινήματα πρέπει να αναπτυχθούν για να διαμορφώσουμε μια ψυχιατρική με ανθρώπινο πρόσωπο».

Ενημέρωση μεταναστών από δικηγόρους
Την Παρασκευή 30 Μάη 20:30 στο χώρο του στεκιού Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, η ομάδα δικηγόρων του Δ.Σ.Χ σε συνεργασία με το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών διοργανώνουν ενημέρωση προς τους μετανάστες όσον αφορά τα χαρτιά τους (άδεια παραμονής - εργασίας).


"ΚΑΡΑΒΑΝΙ"
Κυκλοφόρησε το δεύτερο «ΚΑΡΑΒΑΝΙ», όπου εκτός από άρθρα σχετικά με τους μετανάστες φιλοξενείται αφιέρωμα στα 40 χρόνια από το Μάη του ’68, και άρθρα για την Παλαιστίνη, την Εκπαίδευση, το ζήτημα του Θιβέτ και πολλά άλλα. Μπορείτε να το βρείτε (πάντα δωρεάν) στο χώρο του Στεκιού, σε πολλά σημεία διανομής στην πόλη, αλλά και ηλεκτρονικά