Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7-6-08, με μεγάλη επιτυχία και απήχηση στους παρευρισκόμενους και διερχόμενους Χανιώτες, η δράση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την ακρίβεια, σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας τροφίμων και στην Πλ.Δικαστηρίων που φιλοξενούσε τη Λαική Αγορά.
Η ομάδα των 20 μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με πανό, πικέτες και προκυρήξεις, διαμαρτυρήθηκαν για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, την έκρηξη των πλειστηριασμών των ακινήτων, την κερδοσκοπία και τη λιτότητα.
Φώναξαν δυνατά ότι, την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, την ίδια στιγμή που οι μισθοί εξανεμίζονται πριν τα μέσα του μήνα και εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά οδηγούνται στην απόγνωση, η κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών συνεχίζεται ολοένα και περισσότερο. Ότι η ΝΔ αποδείχτηκε ο καλύτερος μαθητής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που άνοιξαν το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΤΕ, του τραπεζικού συστήματος, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Θύμισαν ότι τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ, στο ίδιο τραπέζι με τους βιομηχάνους, συμφώνησαν και υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που δίνει αυξήσεις 1 ευρώ την ημέρα στους εργαζόμενους. Και τέλος απαίτησαν να μπει ένα τέλος σ' αυτή την εξαθλίωση. Κάλεσαν όλους τους Χανιώτες να ενώσουν τις φωνές τους και να απαιτήσουν να σταματήσει η κερδοσκοπία των λίγων και οι φτώχεια των πολλών. Να διεκδικήσουν ενωμένοι :
  • Nα δοθεί διορθωτικό ποσό στις αυξήσεις μισθών, μεροκάματων και συντάξεων.
  • Να παταχθεί η αισχροκέρδεια και να παρθούν μέτρα κατά των εναρμονισμένων πρακτικών των καρτέλ (όπως στα τρόφιμα, τα διυλιστηρια κλπ).
  • Να ανακληθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, διόδια, εισιτήρια).
  • Να μπει τέλος στη ληστρική κερδοφορία των τραπεζών και στους πλειστηριασμούς περιουσιών
  • Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες και να μηδενιστεί στα βασικά είδη διατροφής