Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η εκδήλωση-γλέντι αλληλεγγύης και στήριξης του τοπικου ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του. Κοινή ήταν η ικανοποίηση αλλά και η εντύπωση όλων οσων συμμετείχαν, για την "επίτευξη του στόχου" και την επιτυχία της βραδιάς.
Παρά τη δυσκολία της εποχής που θέλει πολλούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να λείπουν μακρυά, ο χώρος των γραφείων, το πεζοδρόμιο και μεγάλο μέρος του δρόμου, κατακλείστηκε από συμπολίτες μας, γνωστούς και άγνωστους, ανθρώπους που με την παρουσία τους ήθελαν να δηλώσουν παρών (πολλοί μετά από χρόνια που είχαμε να τους δούμε) και στήριξη ηθική και υλική στις νέες προκλήσεις των καιρών για την Αριστερά.
Το πολιτικό μήνυμα έφυγε προς όλες τις κατευθύνσεις : Είμαστε εδώ , και θάμαστε εδώ με ψηλά το κεφάλι , όσο η κατάσταση στη χώρα μας απαιτεί αγώνες και προσπάθεια , όσο τα συμφέροντα εγκληματούν στις πλάτες των εργαζομένων, όσο χρειαστεί για να αλλάξει ρότα αυτός ο τόπος, για έναν άλλο κόσμο που καθε μέρα δείχνει να είναι πιο εφικτός...
Την εκδήλωση χαιρέτισε από τη μεριά της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο συνδικαλιστής Δημήτρης Στρατούλης, που αφού ομολόγησε την ευχάριστη έκπληξή του για το μέγεθος της αλληλεγγύης που συνάντησε στα Χανιά, υποσχέθηκε ότι και στο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση να παλεύει ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα, να βάζει τις "βόμβες" του στα θεμέλια της πολιτικής που γεννά διακρίσεις, ανεργία, φτώχεια και να είναι στο πλευρό και η φωνή εκείνων που δεν έχουν φωνή σ' αυτόν τον τόπο.
Τα αποτελέσματα της οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των γραφείων ξεπέρασαν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, και η καμπάνια συνεχίζεται. Συγκίνητικές ήταν όμως και οι προσφορές φίλων αλλά και αγνώστων χανιωτών σε εξοπλισμό για τα γραφεία (φωτοτυπικό-FAX-κλιματιστικό κλπ)
Η βραδιά έκλεισε με πλούσια εδέσματα, προσφορά κι αυτά για την περίσταση, κάτω απ τους ήχους συγκροτημάτων (έντεχνο και λαικορεμπέτικο), που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να παίξουν και να διασκεδάσουμε μαζί.
Τους ευχαριστούμε όλους απο ψυχής και τους υποσχόμαστε το μόνο πράγμα που μπορουμε να υποσχεθούμε: ότι θα μας βλέπουν πάντα εκεί όπου χρειάζεται, στο πλευρό τους, στους αγώνες τους μικρούς και τους μεγάλους για μια καλύτερη ζωή, μια δίκαιη κοινωνία, το σοσιαλισμό.