Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008


(Τα δύο πλοία πέρασαν σήμερα στην Κύπρο από επιθεώρηση ασφάλειας και αναμένεται άμεσα να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Λάρνακας για το διάρκειας 30 ωρών –σύμφωνα με εκτιμήσεις- ταξίδι τους προς τη Γάζα).

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του Τάσος Κουράκης θα είναι μεταξύ των σαράντα τριών επιβαινόντων στα πλοία του Free Gaza Movement. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση:
«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού ότι δεσμεύει για στρατιωτικά γυμνάσια όλη τη θαλάσσια περιοχή που περιβάλλει τη Γάζα. Η προκλητική αυτή ενέργεια είναι μια ακόμα πράξη αυθαιρεσίας και περιφρόνησης της διεθνούς νομιμότητας από τη μεριά του Ισραήλ. Η Ισραηλινή πρόκληση κάνει ακόμα πιο επιτακτική την παρέμβαση της Ελληνικής κυβέρνησης σε διεθνές επίπεδο για να περάσουν τα πλοία και να μην ασκηθεί βία κατά των ακτιβιστών. Η κατοχική βία δεν πρέπει να σταματήσει τη διεθνή αλληλεγγύη!»

Διαβάστε ακόμα το διάβημα που θα καταθέσουν στο υπουργείο εξωτερικών 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 2 του ΠΑΣΟΚ με το οποίο ζητούν από την υπουργό εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη «...να εγκαταλείψει τη στάση άρνησης ανάληψης ευθύνης και να αναλάβει τις αναγκαίες διμερείς και διεθνείς πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη ολοκλήρωση του ταξιδιού αλληλεγγύης των μελών της κίνησης «FREE GAZA MOVEMENT» προς τα παράλια της αποκλεισμένης Γάζας, να αποτραπεί κάθε βίαιη σε βάρος τους ενέργεια και να εξασφαλιστεί η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η ελευθερία των επιβαινόντων στα δύο σκάφη ακτιβιστών».