Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Στις 6 του Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει, «σεμνά και ταπεινά», τις νέες αιχμές των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν φορολογικές επιβαρύνσεις για τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα, συνδυασμένες με μείωση της φορολογίας για τους πλούσιους.

Θα συμπληρώσει την εικόνα της ήδη ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ιδιωτικοποιεί τις ΔΕΚΟ, τα λιμάνια και κάθε δημόσιο αγαθό, που αυξάνει την ανεργία μέσα από κλεισίματα επιχειρήσεων και κρατά καθηλωμένους τους μισθούς σε συνθήκες καθημερινής αύξησης στις τιμές των βασικών αγαθών, που συμπιέζουν την αγοραστική αξία των μισθών των εργατικών στρωμάτων.

Την ίδια ώρα έχουν ληφθεί αποφάσεις για κατάργηση μεγάλου μέρους των βαρέων και ανθυγιεινών ειδικοτήτων, που μειώνει, για τους πληττόμενους εργατικούς πληθυσμούς, τα εισοδήματα και αυξάνει τα χρόνια δουλειάς μέχρι τη σύνταξη. Στο ίδιο τοπίο, πριν λίγους μήνες αφαίρεσε δικαιώματα εξόδου στη σύνταξη για κατηγορίες εργαζομένων γυναικών, ενώ αύξησε τα απαραίτητα ένσημα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 50 σε 100 το χρόνο, πράγμα που πετάει έξω από την κάλυψη αναγκών υγείας περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους και εργαζόμενες.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας επιτίθεται για ακόμα μια φορά με σφοδρότητα (και μάλιστα εν μέσω θέρους) στη δημόσια, δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει την παροχή «πτυχίων» από τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

Οι συνθήκες δουλειάς και καθεστώτος νομιμοποίησης των μεταναστών και μεταναστριών υποβαθμίζονται αυξάνοντας την εκμετάλλευση, όπως μας έδειξαν με ένταση οι καλοκαιρινές εικόνες των εργατών γης.

Το μείζον ζήτημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της δημιουργίας νέων ρυπογόνων και αντιπεριβαλλοντικών μονάδων, συμπληρώνει την εικόνα της απόλυτης λατρείας του Θεού του κέρδους την οποία θα φιλοτεχνήσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός δεν θα είναι μόνος με τα επιτελεία της κυβερνητικής και οικονομικής εξουσίας.

Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη μεγάλη διαδήλωση των συνδικάτων, των φοιτητικών παρατάξεων και των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση από πολλές περιοχές της χώρας.

Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ οργανώνει συμμετοχή, από όλη την Ελλάδα, στη διαδήλωση διαμαρτυρίας και την πορεία που θα ακολουθήσει, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την αντεργατική κυβέρνηση (ραντεβού Αριστοτέλους και Εγνατία 6 μ.μ.)

Από Αθήνα τα πούλμαν θα αναχωρήσουν από το άγαλμα της Αθηνάς, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, στις 8 το πρωί του Σαββάτου 6/9, για μετάβαση στη διαδήλωση. Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη στις 11 το βράδυ για επιστροφή στην Αθήνα τα ξημερώματα Κυριακής. Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής την επόμενη ημέρα, με αναχώρηση Κυριακή 2 μ.μ. από Θεσσαλονίκη.
Η μετάβαση και επιστροφή ΔΩΡΕΑΝ. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 210-8202273 - 210-3378517.