Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008



Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος παραχώρησε εχθές Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Το σκάνδαλο της Μονής Τοπλού στην Κρήτη», στην οποία χαρακτήρισε την υπόθεση σαν «υπόθεση Βατοπεδίου της Κρήτης», που «ξεκίνησε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, συνεχίστηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, και τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά πιστεύουμε ότι μέσα στα πλαίσια της αντίδρασης της κοινωνίας και των ΜΜΕ ότι θα σταματήσει.» Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Επίσης προχθές κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ηράκλειο δήλωσε μεταξύ άλλων για το Κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα:
«Καλούμε όλους τους πολίτες της Κρήτης να κινητοποιηθούν σε σχέση με το θέμα της ψήφισης από τη Βουλή για τη δημιουργία ενός νέου αμερικανο-νατοϊκού οργανισμού που θα ενισχύσει τη δραστηριότητα της βάσης της Σούδας. Απόφαση η οποία αποτελεί προσβολή στους αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Κρητικού λαού, δηλαδή το Κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τους έλληνες φορολογούμενους.
Καλούμε τους πάντες και, παρά την άρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αντιδράσουν. Καλούμε τους φίλους και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να δώσουμε κοινές μάχες με τον ΣΥΡΙΖΑ».