Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ


Ο φετινός Νοέμβρης βρίσκει το δημόσιο Πανεπιστήμιο να απαξιώνεται, τα λαϊκά στρώματα να στενάζουν πληρώνοντας την οικονομική κρίση που προκάλεσε η νεοφιλελεύθερη εκδοχή του καπιταλισμού και τη νεολαία να προσπαθεί να χτίσει το μέλλον της στην επισφαλή εργασία και τα 700 ευρώ. Part-time απασχόληση, part-time ζωή.

Η συγκυρία του Νοέμβρη βρίσκει επίσης 15 συμπολίτες μας μετανάστες να κραυγάζουν το δίκιο τους κλείνοντας το στόμα τους. Βρίσκει τους έγκλειστους στις δικαστικές φυλακές να υψώνει φωνή ελευθερίας μέσα από τα κάγκελα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να πορευτούν στην πορεία του Πολυτεχνείου ζητώντας μια άλλη πορεία για τον τόπο και την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την προσυγκέντρωσή του έξω από την Εφορία Χανίων όπου και οι μετανάστες - απεργοί πείνας. Μετά την κατάθεση των στεφανιών ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους και όλες να συνεχίσουμε την πορεία ως τις δικαστικές φυλακές συπαραστεκόμενοι στους κρατούμενους. Θα ακολουθήσει εκδήλωση από τους νέους και τις νέες του ΣΥΡΙΖΑ στο "Μοναστήρι του Καρόλου" (Μουσική με το Λεωνίδα Μαριδάκη, προβολή της ταινίας του Δημήτρη Μακρή Εδώ Πολυτεχνείο")