Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Χανιά, 19-11-2008

Συνεχίζεται για 9η μέρα σήμερα η απεργία πείνας των 15 μεταναστών στα Χανιά, που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να έχουν ίση μεταχείριση με όλους τους άλλους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Η συμπαράσταση του κόσμου είναι συγκλονιστική. Ήδη πάνω από 700 Χανιώτες έχουν εκφράσει με την υπογραφή τους την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους.

Χθες ώρα 11.00 το βράδυ έγινε και η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με πρωτοβουλία σύσσωμης της αντιπολίτευσης με μοναδικό θέμα «την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος των μεταναστών και τη στάση του δήμου και του δημάρχου επί του θέματος». Ο Δήμαρχος προσπάθησε με αστεία επιχειρήματα να δικαιολογήσει τη στάση του και να μετριάσει την οργή του Χανιώτικου Λαού. Παραθέτουμε ορισμένα από τα επιχειρήματά του μαζί με τα σχετικά απαντητικά μας σχόλια:

1. Ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος του ακολουθεί φιλομεταναστευτική πολιτική. Μόνο που η «φιλομεταναστευτική» πολιτική του Δήμου Χανίων ΚΡΙΝΕΤΑΙ από την ουσία των ενεργειών και όχι από τα λόγια. Και η Δημοτική παράταξη του Δημάρχου έδειξε το φιλομεταναστευτικό της πρόσωπο :
  • Καλώντας τον ταξίαρχο της αστυνομίας να κάνει τη δουλειά του διότι όπως έγραφε επί λέξη "το Δημαρχείο βρίσκεται υπό κατάληψη και σας παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες".
  • Ισχυρίστηκε ο κ. Δήμαρχος ότι δε ζήτησε να διώξουν και να συλλάβουν τους μετανάστες, μόνο που όταν καλούμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της απέναντι σε μετανάστες χωρίς ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, σημαίνει να τους συλλάβει και να τους απελάσει. ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ !!!
  • Είναι επίσης γνωστό ότι ο ίδιος ο Δήμος Χανίων πρωτοστάτησε και παρότρυνε τους μετανάστες να υποβάλλουν τα χαρτιά τους (ξέροντας ότι θα απορριφθούν) για την έκδοση αδειών παραμονής μόνο και μόνο γιατί ήθελε να εισπράξει τα παράβολα (συνολικού ύψους 90.000 ευρώ) χωρίς ποτέ τα χρήματα αυτά όπως και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν καταβάλλει στο ΙΚΑ να επιστραφούν μετά την απόρριψη της αίτησης τους.
2. Για να συκοφαντήσει τους απεργούς και υποκρινόμενους ότι νοιάζεται για τους απεργούς ισχυρίστηκε ότι «Αυτοί που τους καθοδηγούν και τους παρακινούν», εννοώντας τους ανθρώπους με τους οποίους παλεύουμε όλοι μαζί για τα κοινά αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα μας, «…δεν υπέδειξαν τον καλύτερο χώρο γιατί τελικά έκανε κρύο και αναγκάστηκαν να βάλουν νάιλον στο πίσω μέρος».
Μα κ. Δήμαρχε αν νοιάζεστε τόσο πολύ για την υγεία των μεταναστών, φροντίστε να προτείνεται στον υπ. εσωτερικών κ. Παυλόπουλο να δεχτεί τους απεργούς πείνας και επίσης να ψηφιστεί ένας νόμος που θα εξασφαλίζει την πρόσβαση των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας και ότι θα είναι νόμιμοι ώστε να τις χρησιμοποιούν άφοβα.
Οι μετανάστες δεν παρασύρονται από ανθρώπους. Παρασύρονται μόνο από τα μεγάλα άλυτα προβλήματα τους. Και σ' αυτόν τον αγώνα τους εμείς θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι και όχι καθοδηγητές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 20/11/2008 και ώρα 6.00 το απόγευμα θα επισκεφθεί τους μετανάστες απεργούς πείνας στα Χανιά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης