Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008


Οι ελληνικές φυλακές, έχουν γίνει αβάσταχτες για τους 13.000 κρατούμενους που ζουν σε αυτά τα κολαστήρια. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά πεθαίνουν κρατούμενοι (377 νεκροί την τελευταία δεκαετία), κακοποιούνται από το σωφρονιστικό σύστημα, αντιμετωπίζουν εκδικητικές και αυστηρές ποινές, αναγκάζονται να ζουν σε μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης.

Χορτασμένοι από τις ψεύτικες υποσχέσεις όλων των υπουργών δικαιοσύνης τα τελευταία 10 χρόνια, οι κρατούμενοι 21 φυλακών σ’ όλη τη χώρα, ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα 3 Νοέμβρη, απεργία πείνας.

Τα πρώτα μηνύματα αναφέρουν ότι η συμμετοχή είναι μεγάλη και σε πολλές φυλακές αγγίζει ακόμα και το 100% παρά τις μαζικές μεταγωγές και το κλίμα τρομοκρατίας. Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, την έλλειψη υποδομών και την αυστηρότητα των δικαστικών αποφάσεων.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η ανάγκη για 24ωρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κατάργηση της προφυλάκισης, η αντικατάσταση των φυλακών ανηλίκων με ιδρύματα προστασίας των νέων καθώς και η ελεύθερη πρόσβαση όλων στις φυλακές που αποτελούν «άβατο».
Διαβάστε όλα τα αιτήματα
Διαβάστε ακόμα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Περισσότερες πληροφορίες στο www.keli.gr