Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008


Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του Συνασπισμού και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, Στέφανος Χλωράκης.

Ο πρόωρος και απρόσμενος χαμός του αφήνει την τοπική οργάνωση Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ πιο φτωχή.

Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν έναν ανιδιοτελή αγωνιστή, σαν ένα σύντροφο ταγμένο στις γραμμές της Αριστεράς και τα τελευταία χρόνια στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος. Θα μας λείψει η ανιδιοτελής προσφορά του, το χαμόγελο και η αισιοδοξία του.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς, τους οικείους και τους συντρόφους του Συνασπισμού.

Ανακοίνωση της ΚΠΕ του Συνασπισμού
Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απρόσμενη και πρόωρη απώλεια του Στέφανου Χλωράκη. Ο σ. Στέφανος πάντα ανιδιοτελής, ακούραστος, ανθρώπινος, συνεπής, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο Στέφανος Χλωράκης γεννήθηκε στο Κολυμβάρι Κισάμου το 1953. Αποφοίτησε από το 2º Γυμνάσιο Χανίων. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του σαν Ναυπηγός Μηχανολόγος-Μηχανικός, από το 1979 ζούσε και εργαζόταν στα Χανιά ως καθηγητής Θερμοδυναμικής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης. Διετέλεσε Πρόεδρος, Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. του Π.Σ.Μ.Η Τμήμα Δυτικής Κρήτης επί δεκαετία. Είχε διατελέσει επίσης γραμματέας Επιτροπής Πόλο Ναυτικού Ομίλου Χανίων, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Αλιείας Κολυμβαρίου, μέλος της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων από το 1998 έως το 2006 και αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων της Νομαρχίας Χανίων (1999-2002) και μέλος της (2003-2006). Ήταν μέλος της Γ.Σ. της ΕΝΑΕ 2003-2006.Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του Συνασπισμού από το 1995 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1996.Κατά τις προηγούμενες θητείες του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων έκανε δεκάδες παρεμβάσεις για μια σειρά σημαντικά θέματα του νομού. Αρθρογραφούσε επί σειρά ετών στον τοπικό Τύπο για όλα τα μεγάλα θέματα που έχουν σχέση με το νομό Χανίων, τους πολίτες και την ανάπτυξη της περιοχής.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα
Εκ μέρους των μελών και των φίλων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μας οδύνη για τον πρόωρο και αναπάντεχο χαμό του συντρόφου μας Στέφανου Χλωράκη.

Χάσαμε έναν συνεπή και ανιδιοτελή αγωνιστή. Με το χαμόγελο και την αισιοδοξία να χαρακτηρίζουν τη δράση του, έδινε συνεχείς μάχες στην αυτοδιοίκηση, στους μαζικούς φορείς, στην κοινωνία. Αγωνιούσε για την ενίσχυση της Αριστεράς.
Συνέβαλε τα μέγιστα για την ενίσχυση της παράταξης και του κόμματος, πίστευε και πάλευε για την ουσιαστική του ανανέωση.
Η Αριστερά, η χανιώτικη κοινωνία αποχαιρετά έναν σημαντικό αγωνιστή.
Η οικογένεια του οι φίλοι του και οι σύντροφοί του έναν σημαντικό άνθρωπο.
Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι με τους οικείους του.

Ανακοίνωση της ΝΕ Χανίων του Συνασπισμού
Ο σύντροφος Στέφανος Χλωράκης έφυγε αναπάντεχα και πρόωρα από κοντά μας. Είχε επιλέξει να υπηρετεί, από τα εφηβικά του χρόνια, μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς τα λαϊκά συμφέροντα.

Με ξεκάθαρες και σαφείς πολιτικές αντιλήψεις, έδινε όλο τον εαυτό του για την υπόθεση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Αριστεράς, του Συνασπισμού (από τη θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. Χανίων από το 1995 μέχρι χθες) και του ΣΥΡIZA. Πάντα με χαμόγελο, πάντα με αισιοδοξία, πάντα με ανοικτή, σύγχρονη και θετική αντίληψη. Ανθρώπινος, μακριά και πέρα από στενόμυαλες αντιλήψεις και πρακτικές περιχαράκωσης, ενωτικός και συνθετικός.
Η προσφορά του στα Χανιά, που τόσο αγαπούσε, είχε αναγνωριστεί από τους συμπολίτες του, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Η πρωτοφανής κοινοβουλευτική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ για το Νομό Χανίων βασιζόταν στη δική του καθημερινή παρέμβαση. Η παρουσία του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο σημαδεύτηκε από συνεχείς ενέργειες για τη λύση σοβαρών τοπικών προβλημάτων. Η συμμετοχή του σε συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς φορείς χαρακτηρίστηκε από προσφορά και υπευθυνότητα.

Για όλους τους συντρόφους του, η απουσία του αφήνει ένα τεράστιο κενό που δεν γνωρίζουμε πώς μπορεί να αναπληρωθεί. Στο μυαλό και στην καρδιά μας ο Στέφανος θα δίνει το καθημερινό παρόν. Σε μια εποχή που η συλλογικότητα, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη αποτελούν το αποκούμπι μας για να αποτρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική λαίλαπα που απειλεί τους απλούς ανθρώπους, ο Στέφανος θα μας λείψει. Ήταν στήριγμα και συνδετικός κρίκος για τους αγώνες και τις αγωνίες όλων μας.
Θα μας λείψει και σαν φίλος, με τα απλά καθημερινά χαρακτηριστικά του. Το χαμόγελό του, την αγνή -παιδική καμιά φορά- σκέψη του, την αγωνία του για τις κοινωνικές εξελίξεις.

Στέφανε μας, σύντροφε μας, καλό ταξίδι. Η ζωή, δε στάθηκε απέναντί σου τόσο γενναιόδωρη όσο σου άξιζε. Θα σταθούμε δίπλα στη σύντροφο σου και στα αγαπημένα σου παιδιά, προσπαθώντας να καλύψουμε -όσο περισσότερο γίνεται- τη δική σου απουσία.

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συντρόφου Στέφανου Χλωράκη, επί σειρά ετών Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του Συνασπισμού και υποψήφιου βουλευτή Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τελευταίες εκλογές.

Με τον ξαφνικό του θάνατο η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία είχε αφιερώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του μετρά μια σημαντική απώλεια. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πίστη του στην ενότητα της Αριστεράς και την αφοσίωσή του στους αγώνες και τη δράση της.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς, τους οικείους και τους συντρόφους του Συνασπισμού.

Ανακοίνωση της ΑΚΟΑ

Πρόωρα και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας ο φίλος και σύντροφος Στέφανος Χλωράκης.
Με το Στέφανο συναντηθήκαμε σε πάμπολλα μετερίζια. Παντού ξεχώρισε για την ενεργητικότητά του, την αποτελεσματική του δράση και την πολύπλερη συνεισφορά του στον τόπο και την Αριστερά. Η προσωπική του στάση, ενωτική και θετική, υπήρξε καθοριστική για τη δημιουργία και ανάπτυξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Η απώλειά του μεγάλη όχι μόνο για την οικογένειά του αλλά και για όλη την Αριστερά.

Η ΑΚΟΑ Χανίων εκφράζει τη θλίψη της στην οικογένεια του. Η σκέψη του, η δράση του και η προσωπική του στάση θα είναι πάντα παρούσες ως πηγή έμπνευσης.

3 σχόλια:

Zouridis-Hania είπε...

Μας έφυγες ξαφνικά!. Μας την έσκασες! Και μας άφησες μόνους να προσπαθούμε να χωνέψουμε το απίστευτο. Θα μας πάρει καιρό και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι πως στο μυαλό μας και τη καρδιά μας θάχουμε πάντα το γέλιο σου, το πάθος σου για την κοινή υπόθεση της Αριστεράς, την αισιοδοξία σου. Και πρέπει να βρούμε το κουράγιο να κάνουμε μόνοι μας όσα μέχρι τώρα κάναμε μαζί νοιώθοντας την ασφάλεια της πληθωρικής παρουσίας σου.
Καλό σου ταξίδι σύντροφε. Καλό σου ταξίδι αδερφέ.
Ζουρίδης

ascites είπε...

Φτώχυνε η πόλη,φτώχυναν οι φιλοι και οι συγγενείς φτωχυναμε ολοι που θα θελαμε ενα καλυτερο αυριο για ολους

ΣΥΡΙΖΑ1 είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΛΩΡΑΚΗ

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το ξαφνικό χαμό του συντρόφου και γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΛΩΡΑΚΗ.

Είμαστε συγκλονισμένοι για το χαμό ενός αγωνιστή για τα κοινωνικά δικαιώματα και τους ελεύθερους χώρους μα πάνω απ’όλα για τη σταθερότητα στις απόψεις του παρ’ολους τους νεοφιλελεύθερους πειρασμούς με αριστερό μανδύα των καιρών, όπου πολλοί υπέκυψαν.

Ο σύντροφος Στέφανος είχε δείξει έμπρακτα την υποστήριξη του για τη δημιουργία της Νεολαίας Συνασπισμού στα Χανιά, τον ΣΥΡΙΖΑ και της ενωμένης αριστερας.

Η στάση ζωής του Στέφανου θα εμπνέει τις νέες γενιές για τις αξίες και τα πιστεύω του, μια έμπνευση που θα μας συνοδεύει στους νέους αγώνες των καιρών.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και συντρόφους του