Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Καλούμε όλες τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες
να συμμετέχουν μαζικά στην Συγκέντρωση
που οργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας

αύριο Πέμπτη 11/12/2008 και ώρα 2.00 μμ

στην Πλατεία Αγοράς
Ως ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ότι ο φόνος του 15χρονου ξεχείλισε ένα ποτήρι οργής για εκατομμύρια ανθρώπους και για εκατοντάδες χιλιάδες νέους. Η πολιτική της φωτιάς είναι η πολιτική που εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια και στηρίζει η κυβέρνηση Καραμανλή με τις πολιτικές της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης από τη μία και της αύξησης της αστυνομικής βίας, του αυταρχισμού σε όλα τα επίπεδα από την άλλη, είναι η πολιτική που δημιουργεί το εκρηκτικό μίγμα το οποίο η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να διαχειριστεί παρά μόνο κάνοντάς το πιο εκρηκτικό, τώρα και στη συνέχεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε δημοκράτη πολίτη των Χανίων να αγκαλιάσει και να συστρατευτεί με το κίνημα των μαθητών και της νεολαίας,
  • Μία νεολαία η οποία εξεγείρεται γιατί νιώθει καθημερινά στο πετσί της τον αυταρχισμό αυτών των πολιτικών, γιατί νοιώθει στο πετσί της, ως κατάρα την υπόσχεση των πολιτικών που ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ότι θα είναι μία νεολαία που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της.
  • Μία νεολαία που είτε ως μαθητές ή φοιτητές ζουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα που συνειδητά σπρώχνεται στη διάλυση ώστε να επικρατήσει πλήρως το μοντέλο «σπουδάζεις όσο και ό,τι αντέχει η τσέπη σου» και να θησαυρίσουν όσοι εποφθαλμιούν το φιλέτο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και τη τσέπη και την αγωνία των γονιών να σπουδάσουν τα παιδιά τους, είτε ως εργαζόμενοι νέοι από τα παπάκια και τα σούπερ μάρκετ μέχρι τα δικηγορικά και μηχανολογικά γραφεία, ως εργαζόμενοι των 700-600-500 και έχει ο θεός ευρώ, της εργασιακής ανασφάλειας, με ανύπαρκτη κοινωνική ασφάλιση και με υποχρεωτική συγκατοίκηση με τους γονείς γιατί δεν μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό.
  • Μια νεολαία που η σύγχρονη Ελλάδα της προτείνει ένα σκοτεινό ορίζοντα και ένα άνυδρο μέλλον.
Να συστρατευτεί για να διεκδικήσει ειρηνικά και μαζικά την κατάργηση του διδύμου των χρεοκοπημένων πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού που υπόσχονται σε κάθε πολίτη, στο μισθωτό, στο συνταξιούχο, στο μικρέμπορο, στον αγρότη μεγαλύτερη ανασφάλεια σε κάθε πτυχή της ζωής του, και του αναγκαίου συμπληρώματος τους για την κάμψη των αντιδράσεων, των αυταρχικών πολιτικών που υπόσχονται νέους βασανισμένους, νέους νεκρούς, καμία ασφάλεια για τους νέους και τους πολίτες πριν βαθύνει η κρίση που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία.
Να συστρατευτεί και να την αγκαλιάσει για να την πείσει ΕΜΠΡΑΚΤΑ ότι υπάρχει ελπίδα για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή και ότι αυτή δεν κατακτιέται με το να εκτονώσει την οργή της στο σπάσιμο βιτρίνων, αυτοκινήτων και στο πέταγμα μολότωφ εναντίων δημόσιων κτιρίων αλλά με τη μετατροπή της απελπισίας που συσσωρεύεται και ξεχειλίζει σε όλα τα λαϊκά στρώματα και της οργής που εκφράζεται, σε ένα μεγάλο μαζικό κίνημα που θα βάλει στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Να συστρατευτεί για να την πείσει έμπρακτα, γιατί αν την αφήσει μόνη της τώρα, η κοινωνία του αύριο θα είναι μία ποιοτικά περισσότερο διχασμένη, άνιση, λιγότερο δίκαιη και ανασφαλής κοινωνία.
Η κρίση όχι μόνο έρχεται αλλά ήταν ήδη εδώ. Η Ελλάδα των κοινωνικών ανισοτήτων, της φτώχειας και του αυταρχισμού που οικοδομήθηκε τα τελευταία χρόνια πρέπει να αλλάξει.
Αν η κυβέρνηση Καραμανλή ό,τι έχει να προτείνει είναι να παρελαύνουν τα ΜΑΤ παρέα με τη «Χρυσή Αυγή», να επιτίθενται σε διαδηλωτές απρόκλητα και να εκπυρσοκροτούν «τυχαία» όπλα, αν ότι έχει να προτείνει είναι οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές που διαμορφώνουν σκάνδαλα και απελπισία σε πλατιά στρώματα, αγανάκτηση, θυμό και αδιέξοδα, αν ότι έχει να μας προτείνει είναι μία αυριανή Ελλάδα χειρότερη από χθες, χειρότερη από σήμερα για τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την πλειοψηφία των πολιτών, τότε αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί.
Το γραφείο Τύπου
της Τοπικής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ