Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008


Οι νεκροί σύμφωνα με ιατρικές παλαιστινιακές πηγές ξεπερνούν τους 300 και οι τραυματίες τους 1400.

Κυκλοφορούν έντονες φήμες για χερσαία εισβολή.


Αναχ
ώρησε το απόγευμα από την Κύπρο το πλοίο Dignity του Free Gaza Movement με 4 τόνους φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό για τη Γάζα.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τρίτη στις 6:00 το απόγευμα
στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Το διαρκές έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, στο οποίο συμπράττουν οι ΗΠΑ αλλά και κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κορυφώνεται με μια βάρβαρη πολεμική, αεροπορική επιχείρηση με θύματα εκατοντάδες άμαχους, νεκρούς και τραυματίες.

Μοιάζει το Ισραήλ, να μη διδάχτηκε τίποτα από την ταπεινωτική του ήττα πριν δυό χρόνια από τη Λιβανέζικη αντίσταση. 60 χρόνια τώρα ο Παλαιστινιακός λαός αγωνίζεται για την ελευθερία του. Οι νέες ισραηλινές θηριωδίες στην ήδη εξαντλημένη από τον εγκληματικό αποκλεισμό Λωρίδα της Γάζας, δεν πρόκειται να σταματήσουν την Αντίσταση ούτε στην Γάζα, ούτε στη Δυτική Όχθη, ούτε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία της με το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος, να εγκαταλείψει τη διγλωσσία που ζητά υποκριτικά «αυτοσυγκράτηση» από όλες τις πλευρές, εξισώνοντας θύτες και θύματα και να αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει με στόχο να σταματήσει η νέα αιματοχυσία.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να επιβεβαιώσουν έμπρακτα, για άλλη μια φορά, την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στον μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες την Τρίτη 30/12/2008 στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στη συγκέντρωση-καταγγελία για τη σφαγή στη Γάζα, που οργανώνει το Φορουμ Μεταναστών Κρήτης.

Το γραφείο Τύπου
της Τοπικής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ