Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη που μας πέρασε χάραξε την πολιτική ζωή του τόπου. Αποτέλεσε, πέραν των συνόρων της Ελλάδας, μία υπόμνηση στις άρχουσες τάξεις της Ευρώπης ότι η κοινωνία των ανισοτήτων και του αυταρχισμού που οικοδόμησαν τις προηγούμενες δεκαετίες δεν αποτελεί το όνειρο των νέων, των εργαζόμενων και των λαών της Ευρώπης.
Μια παρακαταθήκη αμφισβήτησης, μία δυνατότητα να ονειρευτούν οι «από κάτω», οι περισσότεροι από εμάς μία άλλη οργάνωση των κοινωνιών μας, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη που δεν έχει ως γνώμονα επιτυχίας το κέρδος αλλά το σεβασμό στο περιβάλλον και την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών της.
Παράλληλα όμως νεολαίοι, μαθητές και εργαζόμενοι συνελήφθησαν τις μέρες του Δεκέμβρη, με φανταστικές κατηγορίες και στημένα κατηγορητήρια ή με τον «τρομονόμο» (οι μαθητές στη Λάρισα). Διαδικασίες που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής αλλά και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Την Παρασκευή 13/2/2009 γίνονται δύο εκδηλώσεις στη πόλη μας που αφορούν την εξέγερση του Δεκέμβρη:
Ώρα 7:30 ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, που οργανώνεται από την ΚΟΕ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με κεντρικό ομιλητή το Νίκο Γαλάνη, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ "Οι μέρες του Αλέξη, παράθυρο στο μέλλον" ένα ντοκουμέντο της εξέγερσης που καταδεικνύει τόσο τα αίτια και τα χαρακτηριστικά της εξέγερσης όσο και το πολιτικό βάθος και τις διεθνείς προεκτάσεις της


Ώρα 8:00 ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση, στην οποία συμμετέχει και το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, στο υπόγειο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητήριου με δικηγόρο από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, για του συλληφθέντες νεολαίους και την οργάνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε αυτούς, που αφορά όμως και τα μελλοντικά θύματα της πολιτικής του αυταρχισμού που έχει επιλεχτεί για να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές αντιστάσεις στην προσπάθεια μετακύλισης της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των νέων και των εργαζόμενων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί τους Χανιώτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις αυτές.
Όλοι στην πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες,
το Σάββατο 14 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς