Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009


Πέμπτη 5/3/2009 7:00μμ στην πλατεία Δημοτικής αγοράς

Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη εντάθηκε η αυταρχική στροφή που συντελείται εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, τόσο με την αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου όσο και του κατασταλτικού μηχανισμού.
Γινόμαστε μάρτυρες της οικοδόμησης μίας αυταρχικής κοινωνίας, άγριων επιθέσεων και προσπάθειας τρομοκράτησης κάθε δύναμης που αμφισβητεί και κινητοποιείται ή πολλές φορές απλά έτυχε να βρίσκεται σε "λάθος" σημείο.
Ο Μπαξές του αυταρχισμού τα έχει όλα, από πρωτόγνωρα γεγονότα μέχρι σταθερά επαναλαμβανόμενα για χρόνια τώρα.

Παρακρατικούς και φασίστες: Η δολοφονική επίθεση στο στέκι μεταναστών με χειροβομβίδα , στα Εξάρχεια στην Αθήνα, την ώρα εκδήλωσης με συγκεντρωμένο πολύ κόσμο, στόχο έχει όλη την κοινωνία.
Νταήδες με όπλα: Η δολοφονία επίσης του συντοπίτη μας από τον ειδικό φρουρό, φανερώνει για μια ακόμη φορά το πρόσωπο των δυνάμεων καταστολής. Όταν «το κράτος είναι τα ΜΑΤ», όταν επαινούνται που χτυπάνε φανερά ή μουλωχτά φοιτητές, αγρότες, εργάτες, η αποχαλίνωση της βίας και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής είναι παρεπόμενο.
Ασφαλίτες προβοκάτορες: όταν συλλαμβάνεται αστυνομικός από αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες να ρίχνει λέηζερ στα ΜΑΤ που φυλάνε το υπουργείο πολιτισμού στα Εξάρχεια στην Αθήνα, καταλαβαίνουμε ότι βρίσκονται σε πλήρη δράση μηχανισμοί μέσα στα σώματα ασφαλείας που επιδιώκουν "ανώμαλες", για να το πούμε ευγενικά, καταστάσεις.
Νέες ζαρντινιέρες: όταν συνεχίζονται να χτυπιούνται (22χρονος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη) ή να πεθαίνουν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έλληνες και μετανάστες στα χέρια των αστυνομικών αρχών αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται πλέον για αποτελέσματα της συστηματικής και ανεξέλεγκτης βίας που ευδοκιμεί στα σώματα ασφαλείας και στις συνέργειές τους με παρακρατικές οργανώσεις ή αν πλέον πρόκειται απλά για περιπτώσεις πρακτικής άσκησης στα πλαίσια εκπαίδευσης. Αλλά για όλα αυτά δεν φαίνεται να ιδρώνει κανενός αρμόδιου το αυτί: θεωρούνται λυπηρά περιστατικά και ιδιαίτερες (πάντα) περιπτώσεις.

Το κίνημα της νεολαίας, οι εργαζόμενοι σε κάθε δουλειά, οι κοινωνικά αδύναμοι δε πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δημοκρατικών και οικονομικών-κοινωνικών δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και καταγγελίας κάθε επίθεσης, σε φυσικά πρόσωπα, συλλογικότητες, ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Να οικοδομήσουμε την αντίσταση στην κοινωνία του αυταρχισμού και της οργουελιανής επιτήρησης. Να διεκδικήσουμε μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή.

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Χανίων