Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Με αφορμή την 21η Μάρτη, ημέρα κατά του ρατσισμού, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χανίων στρέφει για άλλη μια φορά το βλέμμα στα πιο αποκλεισμένα κομμάτια της κοινωνίας. Η κρίση πλήττει προνομιακά τους μετανάστες, τους Ρομά, τις μειονότητες.
Παράλληλα χαιρετίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία που προασπίζεται τους ασθενέστερους κρίκους στη δουλειά, τον πολιτισμό, στη ζωή. Συλλογικότητες όπως το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών και το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης έχουν αναπτύξει μια δράση με απόλυτα θετικό πρόσημο. Στήριξαν από κοινού τη νικηφόρα απεργία πείνας των μεταναστών που προκάλεσε ρωγμή στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, σφυρηλατούν συνειδήσεις και οικοδομούν μια κοινωνία ανοχής και αξιοπρεπούς ζωής.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χανίων στηρίζει ολόπλευρα τις λειτουργίες του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, τιμά όλους τους Έλληνες και μετανάστες αντιρατσιστές που δραστηριοποιούνται στις αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές συλλογικότητες της πόλης και καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να πλαισιώσουν τις δράσεις και τις λειτουργίες τους με τον τρόπο που ο καθένας κρίνει πρόσφορο, υπερασπιζόμενοι μια κοινωνία που ανέχεται τη διαφορά.
Χανιά 21-3-2009
Τοπική Επιτροπή
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χανίων