Τρίτη 12 Μαΐου 2009



Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν όλες μία-μία οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από το άθροισμα των συνιστωσών. Είναι ένα ψηφοδέλτιο που εκφράζει τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Και για πρώτη φορά επιλέξαμε την ίση συμμετοχή και παρουσία ανδρών και γυναικών. 50% άνδρες, 50% γυναίκες.
Είναι ένα ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα, που εκπροσωπεί τα σημαντικότερα κινήματα που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στη χώρα μας, εκπροσωπεί κοινωνικές κατηγορίες. Και πιστεύουμε ότι μπορεί το ψηφοδέλτιο αυτό να αγκαλιάσει τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς και των εργαζόμενων για μια άλλη πορεία για τον τόπο.
Χουντής Νίκος, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.
Σωτηρίου Ελένη , μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενη από την ΚΟΕ.
Παπαδημούλης Δημήτρης, ευρωβουλευτής, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους, όχι μόνο της Αριστεράς αλλά και της χώρας μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Παπαδημητρίου Μάνια, ηθοποιός, στέλεχος του κοινωνικού χώρου της Αριστεράς, ανένταχτη. Εκπροσωπεί τον πολύ σημαντικό χώρο του πολιτισμού.
Τριγάζης Πάνος, οικονομολόγος, στέλεχος της Αριστεράς, παλιότερα στο ΚΚΕ, από το ‘90 και μετά στον ΣΥΝ, ενεργό στέλεχος στο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης.
Σπανούδη Δέσποινα, από τον οικολογικό χώρο, με ενεργό συμμετοχή στο κίνημα για την προστασία του Ασωπού και στους Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα.
Θεωνάς Γιάννης, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ντιλέκ Χαμπίπ, κοινωνιολόγος. Ενεργό στέλεχος της μειονότητας της Θράκης.
Αλεξάκης Βασίλης, συγγραφέας
Ταχταλίδου Ντίνα, συνδικαλίστρια, πρόεδρος του συνδικάτου Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Β.Ελλάδας και αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΜΙΝΕΡΒΑ
Γιαμπουράνης Χρήστος, οδηγός δικύκλου (courier) και συνδικαλιστής
Φωτάκη Στέλλα, πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του σωματείου εργαζομένων σε προγράμματα Stage.
Παπαδόπουλος Νίκος, αγρότης από τη Λάρισα
Κωσταντοπούλου Ζωή, δικηγόρος, ειδική στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου
Μπασιούκας Κώστας, γιατρός, πανεπιστημιακός, Γιάννενα
Κουλουμπή Νάντια, γιατρός, ενεργό στέλεχος του αντιρατσιστικού κινήματος από την Πάτρα
Τζουλιάνι Τζουλιάνο, συνδικαλιστής, Ιταλός. Πατέρας του Κάρλο Τζουλιάνι που δολοφονήθηκε στη Γένοβα το 2001. Διαβάστε το μήνυμα που έστειλε από την Ιταλία.
Φραντζεσκάκη Αναστασία, Συνδικαλίστρια στο Σωματείο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς
Πάντζας Γιώργος, αγωνιστής της Αριστεράς, ηθοποιός, ενεργό στέλεχος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος
Ρισμάουι-Σινόγλου Νόρμα, ιδιωτική υπάλληλος, Παλαιστίνια, μέλος του συλλόγου Alawda, ενεργό στέλεχος του κινήματος για δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη.
Βεργόπουλος Κώστας, συγγραφέας, πανεπιστημιακός, μαχητικός αρθρογράφος. Ο άνθρωπος που ανέλυσε αρκετά έγκαιρα την επερχόμενη πολιτική και κοινωνική κρίση της λαίλαπας του νεοφιλελευθερισμού.
Καντίτζα Σάνκο, μετανάστρια β' γενιάς, σπουδάστρια. Δεν έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια οπότε η υποψηφιότητά της δεν θα γίνει δεκτή. Συμβολίζει όμως την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ, οι 200 χιλιάδες αυτοί συμπολίτες μας να αποκτήσουν ταυτότητα και φωνή.