Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Από τα "Χανιώτικα Νέα"
Το ΔΗΚΚΙ ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει μια πιθανή συνεργασία για κυβέρνηση συνασπισμού ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, επεσήμανε χτες απο τα Χανιά ο γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, Παναγιώτης Μαντάς, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια συνεργασία ως ανέφικτη.
"Δεν θα άλλαζε κάτι με μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν αυταπάτη για μας και ξεγέλασμα του Ελληνικού λαού μια τέτοια συνεργασία" τόνισε ο κ. Ντούσγος ερωτηθείς σχετικά κατα την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Μαντάς, ο ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορετικότητα που κρύβουν, οι δυνάμεις με τις οποίες συνεργάζεται, με ενιαίο μέτωπο κατα του νεοφιλελευθερισμού, του δικομματισμού και των αντιλαϊκών πολιτικών, δίνει σε αυτές τις εκλογές το παρών και πρέπει να ενισχυθεί γιατί η ελπίδα δεν έχει σβήσει. "Το ΔΗΚΚΙ συνεχίζει τον αγώνα του σε όλη την Ελλάδα στηριγμένο πάνω στις πολιτικές και την φιλοσοφία της διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου. Είμαστε εδώ γιατί συνεργαζόμαστε μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς προκειμένου να προωθήσουμε στην χώρα μας το μέτωπο των αριστερών και γνήσια σοσιαλιστικών δυνάμεων για να υπάρξει ανατροπή του δικομματισμού" τόνισε.
Και πρόσθεσε ότι οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. "Η Ν.Δ παρέδωσε την κυβερνητική εξουσία έξι μήνες πριν απο τη λήξη της θητείας της. Το γεγονός δεν είναι τυχαίο, επέρχεται και στην χώρα μας η κατάρρευση της οικονομικής πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού που απο το 1989 συνεχώς εφαρμόζεται. Επέρχεται η κατάρρευση της συντηρητικής οικονομικής λαίλαπας, η οποία μετέτρεψε την χώρα μας σε χώρο εισαγωγών υπερπλουτισμού για το μεγάλο κεφάλαιο και μαζικής φτώχειας και υπανάπτυξης για τα μεσαία και εργατικά στρώματα. Σ’΄αυτές τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΔΗΚΚΙ που συνεργάζεται μαζί με άλλες δυνάμεις ζητάνε να δοθεί ένα μήνυμα αλλαγής και όχι εναλλαγής".
"Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απο αυτό το κράτος της γενικευμένης διαφθοράς και σήψης. Υπάρχει απάντηση, υπάρχει το διαφορετικό μήνυμα και οι προϋποθέσεις να δημιουργήσουμε μία άλλη πορεία" κατέληξε ο κ. Μαντάς.
Το μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ κ. Βαγγέλης Ανυφαντάκης επεσήμανε πως σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στην χειρότερη καμπή όσον αφορά την οικονομία. "Διανύουμε μια δύσκολη εποχή με οικονομικές συνθήκες χειρότερες απο την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στον τόπο μας πρέπει οι πολίτες να καταδικάσουν τον δικομματισμό".
Το μέλος της τοπικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Δημήτρης Ντούσγος ανέφερε οτι «το ΔΗΚΚΙ είναι μια συνιστώσα απο τις έντεκα που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί θα δώσουμε την μάχη για τις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο ενιαίος και χρειαζόμαστε το ΔΗΚΚΙ δίπλα μας για να επιτύχουμε ένα πολύ καλό ποσοστό