Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα και την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων του νομού Χανίων που προχώρησαν στον αποκλεισμό των Δ.Ο.Υ του νομού, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 και για το διαφαινόμενο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.
Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Α.Τ.Ε (και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) και η θέση της Κυβέρνησης ότι την εξετάζει, υπονομεύει το ίδιο το μέλλον της αγροτικής οικονομίας. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν κάνει λόγο για διεύρυνση των κυρώσεων σε βάρος χωρών-μελών που δεν πληρούν τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας (όπως η Ελλάδα), ώστε να περιλαμβάνουν και την αναστολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων και στον τομέα της γεωργίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή του στη θέση περί αναστολής των αγροτικών κοινοτικών χρηματοδοτήσεων των κρατών που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή των αγροτών της Ε.Ε, και προς την κατεύθυνση αυτή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας να ματαιωθεί η σχεδιαζόμενη για τον Οκτώβρη απόφαση για την αναστολή των κοινοτικών επιδοτήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παλεύει εντός και εκτός του Κοινοβουλίου για τη συγκρότηση δημόσιου πόλου παρέμβασης στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα ( στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται η συγκρότηση χρηματοπιστωτικού πόλου παρέμβασης από ΑΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Εθνική Τράπεζα) με κοινωνικό έλεγχο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας και όχι στην κατεύθυνση αποσάθρωσης αυτής της δυνατότητας.
Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Χανίων