Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Συζήτηση με θέμα «Οι γυναίκες μπροστά στην κρίση» πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα καφέ-Κήπος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με ομιλήτριες τις υποψήφιες Βάλια Βαγιωνάκη και Ρούλα Μουτσέλου.
Της συζήτησης προηγήθηκε προβολή σύντομου βίντεο με εμπειρίες γυναικών όπως η Κωσταντίνα Κούνεβα και άλλες νέες και μεγαλύτερες γυναίκες.


Στη συνέχεια, η κ. Βάλια Βαγιωνάκη αναφέρθηκε σε στοιχεία για την εκτόξευση της γυναικείας ανεργίας, στη διάλυση του κράτους πρόνοιας που πλήττει ιδιαίτερα τον γυναικείο πληθυσμό, και στις κατακτήσεις των γυναικών που έχουν αναιρεθεί από το μνημόνιο. «Η κρίση που είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και πολιτιστική και τείνει να γίνει ανθρωπιστική πλήττει διπλά τις γυναίκες, τόσο σε επίπεδο εργασίας όσο και σε επίπεδο οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η φτώχια και η απελπισία είναι γένους θηλυκού, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την αλληλεγγύη, την αντίσταση και την αξιοπρέπεια» ανέφερε η κ. Βαγιωνάκη μιλώντας για τη συμμετοχή των γυναικών στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. «Αυτό το δρόμο πρέπει να διαλέξουμε, γι’ αυτό στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ»

Από την πλευρά της η κ. Ρούλα Μουτσέλου αναφέρθηκε στο στοίχημα που πρέπει να βάλουν σήμερα οι γυναίκες και ο λαός. «Τα κόμματα του μνημονίου ζητούν την ψήφο μας για να νομιμοποιήσουν τα πραξικοπήματα της τελευταίας διετίας και να συνεχίσουν την πολιτική που εξοντώνει την κοινωνία και τις γυναίκες» ανέφερε «Το στοίχημά μας είναι αν θα παραδοθούμε στον φόβο ή θα δώσουμε και στην κάλπη το μήνυμα που έδωσε ο λαός μας με τους μεγαλειώδεις αγώνες της τελευταίας διετίας. Αν θα απαιτήσουμε απαλλαγή από τον πολιτικό θίασο την υποτέλειας, αν θα δώσουμε δύναμη στην αριστερά και στη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε ένα παλλαϊκό μέτωπο αριστεράς, λαού και κινημάτων που θα χαράξει μια άλλη πορεία για τον τόπο με πραγματική δημοκρατία, ανεξαρτησία και παραγωγική ανασυγκρότηση»
Οι υποψήφιες κάλεσαν τις γυναίκες να δώσουν μαζί τη μάχη της τελευταίας εβδομάδας των εκλογών και κυρίως τη μάχη της επόμενης ημέρας για τη σωτηρία του τόπου και του λαού.