Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Ιναχωρίου έχει απασχολήσει την Κρητική κοινωνία και τη Βουλή των Ελλήνων τα τελευταία 5 έτη. Για το θέμα έχουν έρθει σε ευθεία σύγκρουση από τη μία Φορείς (ΤΕΕ, πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο, Πρώην Δήμος Ιναχωρίου, Δήμος Κισσάμου κ.ά.) και από την άλλη ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Καρούντζος

Ο κ. Καρούντζος επιλέγει (όπως έχει ξανακάνει) σε νεκρό πολιτικό χρόνο, να διευθετήσει το θέμα παραπέμποντάς το με εισήγηση απόρριψης, σε τοπικό 5μελές Συμβούλιο Χωροταξίας (ΣΥΠΟΘΑ) στη σύνθεση του οποίου συμμετέχουν δυο υφιστάμενοί του υπάλληλοι.

Ενδεχόμενη απόρριψη του ΣΧΟΟΑΠ, σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη άποψη των Φορέων, θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο σε λατόμους, που ορέγονται την ανάπτυξη αποκλειστικά των οικονομικών τους, κατά το γνωστό σε όλο το νησί τρόπο, αφήνοντας δηλαδή ανοιχτές πληγές από παράνομα νταμάρια και με ευρύτερες συνέπειες.
Πληγωμένοι και χαμένοι θα είναι το φυσικό περιβάλλον και το αναπτυξιακό όραμα των κατοίκων της περιοχής που έχουν σχεδιάσει επί τέσσερα χρόνια μετά από πρωτοφανείς δημοκρατικές διαδικασίες, συναίνεση και επιστημονικό σχεδιασμό, το μέλλον της περιοχής με άξονες την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό.
Ο δρόμος είναι ένας και απλός: άμεση έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Ιναχωρίου ως έχει, χωρίς υπεκφυγές και προσχήματα.
Στην αντίθετη περίπτωση, τόσο ο κ. Καρούντζος όσο και οι ενδιαφερόμενοι λατόμοι, όχι μόνον θα βρουν εμάς και την κοινωνία του νησιού αντίθετους, αλλά θα αξιοποιήσουμε και κάθε μέσο που δίνει ο νόμος για τον έλεγχο και την αναίρεση απαράδεκτων πράξεων που γίνονται σε απαράδεκτο χρόνο.

    15.05.2012
Οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Ξανθός Ανδρέας
Σταθάκης Γιώργος