Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι Νέοι κ' Νέες ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, καταδικάζουν τις δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών στη πόλη μας, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό τριών μεταναστών, εκ των οποίων ο ένας υποβλήθηκε σε επέμβαση και αφαίρεση του ενός του νεφρού λόγο των χτυπημάτων. Οι τελευταίες επιθέσεις χαρακτηρίζονται από ακραίο μίσος, αφού οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρολοστούς, με στόχο τη δολοφονία των θυμάτων.
Όμως οι δράσεις αυτές δεν αποτελούν μεμονωμένο γεγονός. Έρχονται να προστεθούν, στις εκατοντάδες που γίνονται σε όλη τη χώρα, ιδίως το τελευταίο διάστημα, όπου η ρατσιστική και η φασιστική βία έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις. 

Η εδραίωση φασιστικών αντιλήψεων έχει σαν αποτέλεσμα επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Και όλα αυτά με την πλήρη ιδεολογική κάλυψη που παρέχει η Ν.Δ και ο κ. Σαμαράς, καθώς επίσης και η οριστική είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στις τάξεις της Αστυνομίας, η πρόσφατη σύλληψη μελών της για επιθέσεις σε μετανάστες στην Αθήνα καθώς και η άμεση απελευθέρωση τους, δείχνει ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ της φασιστικής αυτής οργάνωσης και του παρακράτους.

Οι φασιστικές επιθέσεις αφορούν ολόκληρη την κοινωνία και αποτελούν την αρχή ενός γενικευμένου κύματος τυφλής βίας.
Καλούμε κάθε πολίτη ξεχωριστά να αντιδράσει, να απορρίψει τα ρατσιστικά αυτά φαινόμενα και να σταθεί αλληλέγγυος στα ανυπεράσπιστα θύματά τους. 
Ο κόσμος της εργασίας σεβόμενος την ιστορία του και τους αγώνες του,  οι νέοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανασφάλεια και την ανεργία, να μην επιτρέψουν στις πρακτικές και τις αντιλήψεις των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου να κυριαρχήσουν στις ζωές μας. 

Νέοι κ' Νέες ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χανίων