Κυριακή 12 Αυγούστου 2012


Tο άκουσμα του θανάτου του Νίκου Κοκοβλή φέρνει αυτόματα στο νου την πολυτάραχη ζωή του που ήταν ταυτισμένη με τη διαδρομή της αριστεράς της πατρίδα μας. Ο σύντροφος Νίκος μαζί με την ακαταμάχητη σύντροφο του Αργυρώ αποτελούν ένα από τα ανεπανάληπτα ζευγάρια αριστερών που η αφοσίωση τους στην υπόθεση του Σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία αποτελεί παράδειγμα μίμησης και έμπνευσης για όλους μας .

Ο Νίκος και η Αργυρώ δεν λύγησαν, δεν φοβήθηκαν, δεν συμβιβάστηκαν, δεν νικήθηκαν ποτέ. Είχαν πάντα την ικανότητα να συλλαμβάνουν τα μηνύματα της εποχής τους για αυτό και δεν δίστασαν να κάνουν τις προσωπικές τους υπερβάσεις υπηρετώντας τις απόψεις της ανανεωτικής αριστεράς αγωνιζόμενοι για τον σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Υπήρξαν «η επανάσταση μέσα στην ίδια την επανάσταση »

Ο στωικός, συγκροτημένος και διεισδυτικός λόγος του συντρόφου Νίκου υπήρξε πάντα ένα άκουσμα που μας έκανε πιο σίγουρους για την ένταξη μας στην αριστερά .

Στην αγαπημένη του σύντροφο και το γιό τους Γιώργο εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια. Η θύμησή του θα μας συντροφεύει για πάντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Κρήτης που τον σκεπάζει.  
12/8/2012
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ