Κυριακή 26 Αυγούστου 2012


Οι Νομαρχιακές Επιτροπές της Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμπαραστέκονται και  συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις φορέων του νησιού μας που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και μαρίνων.

Η τρόικα εσωτερικού, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πιστή στα Μνημόνια και στις εντολές των δανειστών, αποφάσισε να  βγάλει στο σφυρί 23 λιμάνια και μαρίνες της χώρας, μεταξύ των οποίων της Σούδας, του Ρεθύμνου και του Αγ. Νικολάου, με την ίδια λογική που ξεπουλά όλο το δημόσιο πλούτο (ΑΤΕ, ΕΛΤΑ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Κρατικά Λαχεία κλπ).

Ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα θα υπάρχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για το ήδη υπέρογκο κόστος και μετακίνησης αγαθών και γενικότερα για τη χειμαζόμενη τοπική οικονομία και κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί απαράδεκτη και δεν αναγνωρίζει την απόφαση της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Θα αγωνιστούμε μέσα και έξω από τη Βουλή, μαζί με το λαό, για να ακυρώσουμε το ξεπούλημά του.

Καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους Κρητικούς να παλέψουμε για την προστασία του δημόσιου πλούτου του νησιού μας. Όλοι και όλες στην παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν φορείς τη Δευτέρα 27/8, στις 10.30 π.μ., στο Ηράκλειο, στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια (Πλ Κουντουριώτη, λιμάνι), όπου θα πραγματοποιηθεί  σύσκεψη του Γ.Γ. με δημάρχους και κυβερνητικά στελέχη.

Οι Ν.Ε.  του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
                        Ηρακλείου
                        Λασιθίου
                        Ρεθύμνου
                        Χανίων