Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Στην επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη 2/8/12  το επικαιροποιημένο σχέδιο για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στα πλαίσια τροποποίησης του υπάρχοντος Περιφερειακού σχεδιασμού.
 Η Περιφερειακή Αρχή μετά από  ένα χρόνο ταλαντεύσεων και μετά από σειρά μελετών που είχαν ανατεθεί τα προηγούμενα χρόνια, υιοθέτησε την άποψη που χρόνια υποστηρίζουμε, δηλαδή ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΥΣΗ.
Οι Περιφερειακοί  μας Σύμβουλοι επεσήμαναν την θετική αυτή εξέλιξη και αναφέρθηκαν  σε αδυναμίες που έχει η πρόταση. Τόνισαν επίσης ότι είναι ανάγκη να ενημερωθεί ο κόσμος για να έχει επιτυχία στην υλοποίησή του  το οποιοδήποτε πρόγραμμα ή ο όποιος σχεδιασμός και ιδιαίτερα στα θέματα της μείωσης των απορριμμάτων, της ανάκτησης υλικών και της ανακύκλωσης, με έμφαση  Διαλογή στη Πηγή. 
 Πιστεύουμε  πως για να προχωρήσουν αυτά τα ζητήματα χρειάζεται κοινωνική συμμετοχή και  συναίνεση  αλλά παράλληλα και  πολιτική βούληση.
Η Παράταξή μας θα μελετήσει διεξοδικά τη μελέτη που κατατέθηκε για διαβούλευση και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, όταν το θέμα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης