Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Την περασμένη Τρίτη οι συνταξιούχοι, σε παγκρήτια συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους με τις αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις και τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας.
Την ίδια μέρα, ο κ. Ολι Ρεν, Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ κ. Ν. Χουντή δήλωσε ότι οι βασικές συντάξεις στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την «πλέον ακραία ένδεια»!!
Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού,  με την πολιτική των μνημονίων. Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα από κυρίαρχη χώρα, σε προτεκτοράτο των «ελεύθερων αγορών» και τους Έλληνες φτωχούς αλλά όχι πάμφτωχους!!!
Σήμερα η συγκυβέρνηση καταπατά αδιάντροπα τις υποσχέσεις της. Ετοιμάζουν νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καταγγέλλει την πολιτική της υποτέλειας και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού των κομμάτων της συγκυβέρνησης. και καλεί τον Ελληνικό Λαό να αγωνισθεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταστρέφει τη χώρα και τους πολίτες της.
Το Γραφείο Τύπου
της Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων