Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι για την περιγραφή των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών και φάνηκε το τι εξυπηρέτησαν αυτές οι βιαιότητες, μέσω των δηλώσεων  του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια.
Ο Ν. Δένδιας, με δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση εξέφρασε την απαράδεκτη άποψη, ότι οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής είναι ταυτόσημες με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής για την προστασία του περιβάλλοντος από την αυθαίρετη λειτουργία των ορυχείων χρυσού.
Προανήγγειλε μάλιστα την πρόθεσή του να περάσει νέα αυταρχικά μέτρα κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παρακάμπτοντας το ελληνικό κοινοβούλιο.
Ποιο νήμα συνδέει τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και το σύστημα εξουσίας;
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά κάθε Έλληνα.
Γεγονός είναι ότι, η δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, αποτέλεσε την πρόφαση για να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν νέα αυταρχικά μέτρα.
Είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη να αντιταχθεί σε αυτή τη μεθόδευση και να αποκαλύπτει τον ρόλο της ακροδεξιάς ως το σκληρό χέρι του συστήματος σε βάρος του λαού.
Τα σχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν.  Ο  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα παλέψει για  με όλες του τις δυνάμεις για να μην εφαρμοστούν τα σχέδια αυτά.

Το Γραφείο Τύπου
της Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων