Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πολύ μελάνι και τηλεοπτικός χρόνος έχει αναλωθεί για την «λίστα» Λαγκάρντ το τελευταίο χρονικό διάστημα και καλύπτει με το περιεχόμενό της τα Μνημονιακά τεκταινόμενα στην χώρα. Κόσμος και Λαός, ακούει, βλέπει αλλά δεν, μαθαίνει…!

Η ιστορία ξεκίνησε από την Ελβετία, όταν ένας τραπεζικός υπάλληλος ονόματι Φαλσιάνι απολύθηκε από την δουλειά του, πήρε μαζί του και μια λίστα, που περιείχε και 2.000 περίπου «διακεκριμένους» πολίτες της Ελλάδας που «πατριωτικά» πράττοντες, μετέφεραν αφορολόγητα χρηματικά ποσά της τάξης των 600 δίς €! «παράνομα»…! στο Ελβετικό τραπεζικό σύστημα!

Για κακή του τύχη όμως, όταν η λίστα έπεσε στο «καθαρτήριο» των Βρυξελλών, αντί για τους «παρανομούντες» βρέθηκε αυτός στην φυλακή…!!! Έτσι απώλεσε την ευκαιρία ν` αναδειχθεί το πρόσωπο της κάθαρσης, και την ονομασία της «λίστας»  την ιδιοποιήθηκε η κ. Λαγκάρντ..!

Εκτός από την Ελβετία, οι όπου γής άρπαγες του τοκογλυφικού παρασιτικού συστήματος, έχουν δημιουργήσει και άλλες «χώρες» όπως οι νήσοι Καϋμάν, η Σιγκαπούρη, αλώβητες από τις οικονομικές κρίσεις και εκεί, διασφαλίζουν τα αμύθητα πλούτη που συσσωρεύουν από το αίμα και τον ιδρώτα των κολασμένων της γής!

Παρακολουθεί ο Ελληνικός Λαός την Κριστίν Λαγκάρντ, την εκπρόσωπο του ακραίου και επιθετικού Τραπεζικού συστήματος που μας έχει κάνει τον βίο – αβίωτο διαλύοντας την κοινωνία, να κουνά απειλητικά την «λίστα» προς τους «φοροφυγάδες» και να ζητά την φορολόγησή τους με 60% για να ανασάνουν οι χειμαζόμενοι Έλληνες! Εκεί που γνώριζε ο Λαός την εν λόγω κυρία ως ανάλγητο τέρας, ξαφνικά την βλέπει να σηκώνει το λάβαρο της δικαιοσύνης ως νέα Ζάν ντ` Άρκ που θα τον απελευθερώσει και θα φέρει, την δικαιοσύνη στην Ελληνική κοινωνία!!!

Τα γεγονότα όμως είναι πολύ πιο σοβαρά απ` όσο φαίνονται. Η κ. Λαγκάρντ με την «λίστα» ανά χείρας, απειλεί να καταβροχθίσει – στην κυριολεξία – το Ελληνικό κεφάλαιο, μιας και από μόνο του ήταν πάντα μεταπρατικό και παρασιτικό. Η κίνησή του να «φυγαδεύσει» τα χρήματά του, είναι η απέλπιδα προσπάθεια για να γλυτώσει από την αδηφαγία του Καπιταλιστικού συστήματος, που υπακούει στον νόμο της συσσώρευσης του χρήματος σε όλο και λιγότερα χέρια και στην συγκεκριμένη περίπτωση, στην Γερμανική Ντόϊτσε Μπάνκ με προέκταση στις Αμερικανικές τράπεζες. Εξ` ού και οι ανησυχητικές δηλώσεις του Ομπάμα!  Κοντά σ` αυτούς, ωφελούνται κι` αυτοί που ζουν απ` τα` αποφάγια των πλουσίων. Και τίθεται το ερώτημα: Πώς φυγαδεύτηκαν «παράνομα» τόσα χρήματα από τις Τράπεζες; Και πάλι υπάρχει συγκάλυψη για τα μάτια των πληβείων. Όλα τα χρήματα που πήγαν στην Ελβετία μεταβιβάστηκαν νόμιμα με διακρατικές συμφωνίες και με αποδείξεις, που ο υπουργός - τάχα μου - δηλώνει έκπληκτος!

Η απειλή της κ. Λαγκάρντ για φορολόγηση των 600 δις € Χ 60% φόρο = 360 δις € αντιστοιχούν περίπου στην αποπληρωμή του χρέους!!! Αφού γνωρίζουν το περιεχόμενο της «λίστας» και την λύση; του Ελληνικού προβλήματος, γιατί τις μέρες αυτές  η τρόϊκα εσωτερικού και εξωτερικού, απειλεί να πάρει τα πιο απάνθρωπα οικονομικά μέτρα και δικαιώματα των εργαζομένων, που θα τον πισωγυρίσουν στην εποχή της φεουδαρχικής δουλοπαροικίας;

Τα 360 δίς θα πάνε μεν στην αποπληρωμή αλλά το χρέος, θα εξακολουθεί να διογκώνεται με την Μνημονιακή πολιτική και τους εφαρμοστικούς. Τα αδιέξοδα του Καζινοκαπιταλισμού είναι τόσο μεγάλα, που η τροφή του πλέον είναι η ανθρώπινη σάρκα και το αίμα!

Τι οφείλει να πράξει η Αριστερή Κυβέρνηση;
Κατ` αρχήν, ακυρώνοντας το Μνημόνιο και τα συν αυτώ, πρέπει να κάνει στάση πληρωμών επί του χρέους, μέχρι να διερευνηθεί από την Ε.Λ.Ε. (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου) το πραγματικό, διαγράφοντας το απεχθές και διαπραγματευόμενη το επαχθές. Στο μεταξύ, οι «Ελβετικοί» φόροι (360 δις €) θα πρέπει να διοχετευθούν στην ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής και στην ενίσχυση των παραγωγικών μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε σε πρώτη φάση, να διασφαλιστεί η αυτάρκεια του Λαού, και κατόπιν, με σχεδιασμένες Δημόσιες επενδύσεις ν` ανορθωθεί η οικονομία!

Για όλα αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργή συμμετοχή του κόσμου της εργασίας!!!

Νίκος Τζινευράκης
Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων