Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τρίτη 9/10, 13:00 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μαζική και ειρηνική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση
Η συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα θα στείλει ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ένα μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας. Αντίστασης στα μνημόνια της λιτότητας, του αυταρχισμού, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η μαζική και ειρηνική συμμετοχή στις διαδηλώσεις θα είναι η δυναμική απάντηση του ελληνικού λαού στα κοινά σχέδια της κυβέρνησης με την γερμανίδα καγκελάριο, θα είναι ένα ηχηρό όχι στα νέα μνημονιακά μέτρα με τα οποία η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη.
Τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκράτησης ενόψει των συγκεντρώσεων και αποτροπής του κόσμου από να συμμετέχει σε αυτές. Ο λαός δεν τρομοκρατείται, με μαζικό και ειρηνικό τρόπο θα διαδηλώσει ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης των αγορών και του κεφαλαίου.

Μανώλης Γλέζος
"Εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να καλέσουμε σε γεύμα την Καγκελάριο. Την προσκαλούμε όμως να επισκεφτούμε μαζί το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, για να δει ότι ακόμα και σήμερα, 67 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, το χορτάρι δεν φυτρώνει εκεί που χύθηκε τόσο αίμα. Η γη δεν λησμονεί. Δεν δικαιούνται, λοιπόν, να λησμονούν και οι άνθρωποι" ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος σε επιστολή του για τον ερχομό της Μέρκελ.

Η ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:
«Η σπουδή της κυβέρνησης να ξεθάψει ένα χουντικό νομοθετικό διάταγμα περί απαγόρευσης συναθροίσεων, να κλείσει τους σταθμούς του μετρό και να δημιουργήσει κλίμα φόβου, αποδεικνύει πόσο η ίδια τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού.  
Ο λαός μας δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει.
Η μαζική και ειρηνική του συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα αποτελέσει ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας. Ένα ξεκάθαρο όχι στα νέα βάρβαρα μέτρα. Ένα μήνυμα λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας που θα σταλεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής.»