Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Σούδα η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χανίων με θέμα την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Σούδας.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σούδας, η ομιλήτρια (δημοτική σύμβουλος Αθήνας - επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ) κα Ελένη Πορτάλιου παρουσίασε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται την δημόσια περιουσία στο σύνολο της και αρνείται το ξεπούλημα της μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας .

(Διαβάστε την εισήγηση της Ελένης Πορτάλιου στην εκδήλωση)

Η Ελένη Πορτάλιου στην ομιλία της αναφέρθηκε στην σημασία των κοινών και δημόσιων αγαθών την σχέση που έχει η μνημονιακή πολιτική και τα οικονομικά σκάνδαλα που απορρέουν από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τέλος αναφέρθηκε στο σκάνδαλο εκποίησης των λιμανιών .
Η ενεργή συμμετοχή του κόσμου, στην χθεσινή εκδήλωση κατέληξε στα ακόλουθα βήματα:

  • Στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) από φορείς και φυσικά πρόσωπα ενάντια στην εκποίηση των λιμανιών.
  • Στην οργάνωση ενός πανχανιώτικου μετώπου αγώνα, που θα συντονίσει η πρωτοβουλία κατοίκων Σούδας και θα συμπεριλάβει φορείς, συλλογικότητες, συλλόγους και κάθε Χανιώτη, ώστε να αποτρέψουμε το επερχόμενο έγκλημα, της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.