Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012


Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο να πάρει μέρος στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη. 

Αφήνοντας τον 3ο χρόνο εφαρμογής του μνημονίου  ένας στους τρεις πολίτες είναι άνεργος. Όμως και οι τυχεροί πολίτες που απέμειναν να έχουν δουλειά, ακόμη και στον «προνομιακό» χώρο του Δημοσίου βλέπουν τις ζωές τους να αποδομούνται και να μπαίνουν στον αστερισμό της φτωχοποίησης:

  • Οι μισθοί είναι πια πενιχροί.
  • Η φοροεπιδρομή που εξελίσσεται τρία χρόνια τώρα θα ενταθεί με ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αδικεί κατάφωρα τα κατώτερα εισοδήματα.
  • Οι έμμεσοι φόροι και τα χαράτσια αδυνατίζουν ακόμη περισσότερο τους ασθενέστερους.
  • Η δημόσια περιουσία βγαίνει στο σφυρί καθώς βιομήχανοι, μεγάλες κατασκευαστικές και τραπεζίτες ιδιοποιούνται για ψίχουλα τράπεζες, δημόσιους χώρους και φυσικούς πόρους.
  • Ο εφιάλτης της απόλυσης είναι ήδη εδώ για εκατοντάδες εργαζόμενους ( στα Χανιά οι καμπάνες ήχησαν στο Δήμο και στο ΙΚΑ) και το 2013 προβλέπονται δεκάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι από το Δημόσιο τομέα.
  • Η ασφάλεια ανύπαρκτη και η περίθαλψη υπόθεση των ιδιωτών.
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΤΥΧΕ! Γιατί μόνος στόχος του ήταν και είναι η αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και ο ευτελισμός της εργασίας.
Ο ελληνικός λαός και τα φτωχότερα στρώματα έχουν ήδη επιδείξει εκπληκτικούς αγώνες σε δρόμους, πλατείες, καταλήψεις. Το βαρέλι των περικοπών δεν έχει πάτο. Δεν έχουν όμως τέλος και οι αγώνες μας!
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σας καλεί στις 19 Δεκέμβρη

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στις 12:30 μ.μ.