Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων και τοπικά και πανελλαδικά από την πρώτη στιγμή είναι συμπαραστάτης και αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΑ για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν εξασφαλίζεται ούτε με απολύσεις ούτε με πάγωμα των προσλήψεων. 

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως στόχο έχει να λεηλατήσει και να διαλύσει την Ελληνική Κοινωνία, μεθοδεύοντας και τη διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να την οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος εργαζομένων στο ΙΚΑ Δυτ. Κρήτης στη σχετική επιστολή του:
«…υπάρχει τραγική έλλειψη προσωπικού (λόγω της αναστολής των προσλήψεων, τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, την αύξηση των εργασιών με τις συνεχείς συγχωνεύσεις ταμείων, τη δημιουργία και υποστήριξη των ΚΕ.Π.Α., τις μετατάξεις στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κλπ.). Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών πρόκειται να απολυθούν 500 εργαζόμενοι πανελλαδικά (εκ των οποίων 4 από το υποκατάστημα ΙΚΑ Χανίων και 1 από το υποκατάστημα Κισσάμου»
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους συλλόγους των εργαζομένων στο ΙΚΑ και υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στα πλαίσια αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επανακατέθεσε την 7/12/2012 εμπρόθεσμα σχετική τροπολογία (την οποία επισυνάπτουμε) για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τους επιτυχόντες των προκηρύξεων 9Κ και 8Κ του ΑΣΕΠ την οποία είχε απορρίψει πριν τρεις μέρες ο Υπουργός.

Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς από τους ήδη εργαζόμενους, αντιθέτως χρειάζεται να προσληφθούν κι άλλοι για να μπορέσει να επιτελέσει τον σημαντικό κοινωνικό του ρόλο το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων του φορέα.

Το Γραφείο Τύου
Του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων