Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Το τελευταίο διάστημα η τρικομματική κυβέρνηση έχει επιλέξει να καταστείλει κάθε αγώνα που αναπτύσεται από τον κόσμο της εργασίας προκειμένου να εφαρμόσει όλα εκείνα τα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Το «δόγμα Δένδια», που θρέφει τις πρακτικές του φασισμού και υλοποιεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, έχει βάλει πλέον στο στόχαστρο τους κοινωνικούς αγώνες και όσους αντιστέκονται στα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης. Η κήρυξη απεργιών ως καταχρηστικές και παράνομες, οι συλλήψεις εργαζομένων και η στοχοποίηση κοινωνικών χώρων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Στο σκηνικό των τελευταίων ημερών προστίθεται και η δίωξη 11 διαδηλωτών στα Χανιά, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, για διακίνηση αντιμνημονιακού υλικού στις 28 Οκτωβρίου 2011, με μοναδικό πειστήριο προκυρήξεις ανάμεσα στις οποίες και υλικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Γεννάται το εύλογο ερώτημα, από πότε τα αντιμνημονιακά φυλλάδια του πρώτου κόμματος στα Χανιά φιλοξενούνται σε δικογραφίες; Από πότε η αξιωματική αντιπολίτευση βγήκε στην παρανομία και δεν το μάθαμε; Από πότε ποινικοποιούνται οι μαζικές διαδηλώσεις;

Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλα τα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και το δικαίωμα τους σε μία αξιοπρεπή ζωή.

Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

1/2/2013