Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εκτροπή του πολιτεύματος βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναβάλει τις αυτοδιοικητικές εκλογές -καθώς βλέπει ότι δεν της βγαίνουν τα κουκιά-. Ενόψει της συζήτησης (σήμερα) Δευτέρα 25/02/2013 της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκου Βούτση, σχετικά με τις διαρροές περί μετάθεσης του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υπεύθυνος της Γραμματείας του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση, Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Αναμένουμε, όπως και το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της χώρας, με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη, στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ν. Βούτση, σχετικά με την απαράδεκτη σκέψη για αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών, με προφανείς πολιτικές στοχεύσεις εταίρων της συγκυβέρνησης.
Ελπίζουμε ο κ. Υπουργός να διαψεύσει κατηγορηματικά τα σενάρια αυτά, τα οποία διακινούνται με σκοπό την καθυστέρηση της λαϊκής κρίσης. Θυμίζουμε ότι τυχόν παράταση της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών, που εκλέχθηκαν με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους πολίτες, θα αποτελέσει κατάφωρη παραχάραξη του λαϊκής εντολής και ευθεία παραβίαση των συνταγματικών θεμελίων του πολιτεύματος.
Ας ξεκαθαρίσει, τέλος, ο καθένας από τους τρεις κυβερνητικού εταίρους τη θέση του. Όσοι δηλώνουν υπέρμαχοι των δημοκρατικών θεσμών, δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια απέναντι σε σενάρια εκτροπής και να επικαλούνται αστεία επιχειρήματα, προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια των πολιτικών τους επιλογών, που τους έχουν φέρει απέναντι από την κοινωνία».