Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Νομίζαμε ότι το μαγκάλι ήταν μια ξεχασμένη λέξη τουλάχιστον ανεπίκαιρη κι ένας ξεπερασμένος τρόπος θέρμανσης! Γελαστήκαμε! Είναι μια λέξη – βρυκόλακας κι ένας καινούργιος τρόπος δολοφονίας νέων ανθρώπων. Αυτοί που μας κυβερνούν φαίνεται ότι δεν τους χρειάζονται. Ένας πόλεμος κι αυτός με νεκρούς, πολλαπλές και παράπλευρες απώλειες στο πεδίο της μάχης για την επιβίωση και τη ζωή.
Ο χειμώνας της οικονομικής κρίσης είναι ακόμα εδώ. Η άνοιξη μπήκε μαυροφορεμένη και παράλογα θλιμμένη. Αυτά τα μνημόνια σκοτώνουν. Δεν μιλάμε πια μόνο για ηθικούς αυτουργούς. Οι αριθμοί είναι σκληροί κι όμως αληθινοί. Μετά την ανεργία μας περιμένει και μας απειλεί η απώλεια της ζωής, γεγονός τραγικό και χωρίς επιστροφή. Τα κροκοδείλια δάκρυα των υπεύθυνων δε μας πείθουν και δε μας αρκούν.
Πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε; Πόσο δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα θα εξακολουθούμε να είμαστε; Πόσες ανάλογες τραγωδίες θα παρακολουθήσουμε;
Η ζωή είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι μία και μοναδική και μας την παίρνουν κάθε μέρα με ανελέητους τρόπους. Η κρίση έχει πια όχι προφανείς αλλά απρόσμενες συνέπειες.
-         Οφείλουμε να υπερασπίσουμε αυτά που μας ανήκουν, που δικαιούμαστε.
-          Οφείλουμε να παλέψουμε ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης και του θανάτου.
-          Οφείλουμε να παλέψουμε για ζωή με αξιοπρέπεια σε μας και στα παιδιά μας.
-          Οφείλουμε να επιταχύνουμε τον ερχομό μας άλλης Άνοιξης για τον τόπο και την πατρίδα μας.
Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων