Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛ ΑΓΟΡΑΣ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΕΣ


Ζούμε την περίοδο της πιο ακραίας καπιταλιστικής επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στη χώρα μας

Η ξενοκίνητη και ξενόδουλη τροϊκανική Κυβέρνηση, αφού πρώτα κατεδάφισε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις, αφού εξαφάνισε εργασιακά δικαιώματα που απαιτήθηκαν χρόνια πολλά και αιματηροί αγώνες για να δημιουργηθούν, αφού έριξε το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης στην ανεργία και στην εργασιακή επισφάλεια, επιδιώκει να παραμείνει στην εξουσία παρά τη λαϊκή κατακραυγή με μόνο στήριγμά της τις ευλογίες των ξένων αφεντικών της του μεγάλου κεφαλαίου και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

Η ληστρική φοροεπιδρομή, η διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, η εργώδης προσπάθεια να πουληθεί όσο-όσο ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία, χαρακτηρίζουν τα έργα και τις ημέρες μιας Κυβέρνησης που δεν έχει και δεν μπορεί να αποκτήσει το ανάστημα ούτε καν να ψελλίσει ένα «όχι» στις επιταγές των ξένων αφεντικών της. Το 4ο μνημόνιο της οριστικής χρεοκοπίας και εξαθλίωσης ήδη προαναγγέλλεται.

Απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική ο μόνος δρόμος που απομένει σ’ όλους τους εργαζόμενους είναι ο αγώνας. Η Πρωτομαγιά του 2013 μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία, για μια άλλη πορεία στη χώρα, χωρίς μνημόνια και επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις.


Αμφισβητούμε τα δεσμά που έχουν επιβάλει στο Λαό οι κυβερνήσεις της υποταγής. Σηκώνομε ψηλά το κεφάλι και αγωνιζόμαστε, μαζί με όλα τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας.
  • Για την υπεράσπιση όσων εργατικών κατακτήσεων δεν έχουν ακόμα εξαϋλωθεί. Για την εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων εργασίας που στην Ελλάδα του 2013 πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων.
  • Για την επαναφορά και την κατοχύρωση των χαμένων εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Με την ενότητά μας και την ταξική αλληλεγγύη υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενάντια στο κυβερνητικό κατήφορο και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ενσωμάτωσης .
  • Για τη συγκρότηση και την ισχυροποίηση ενός μεγάλου μαζικού ρεύματος αγωνιστικής ανατροπής.
  • Για μια άλλη πορεία προς όφελος του λαού και των εργαζομένων.
Ο γιορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς στις συνθήκες της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης επίθεσης των τελευταίων χρόνων ας μας βρει όλους ενωμένους !

Όλοι στους δρόμους του αγώνα!

Να μη λείψει κανείς!!!
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΧΑΝΙΩΝ