Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Παρασκευή 28/6, στις 9:30 π.μ. 
στα δικαστήρια
Συμπαραστεκόμαστε 
στους διωκόμενους
Καταδικάζουμε 
κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου δικάζονται στα Χανιά τρεις συμπολίτες μας (ένας καθηγητής της Β’ βάθμιας, ένας μεταπτυχιακός κι ένας προπτυχιακός φοιτητής) που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της λαϊκής κινητοποίησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012 με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες. Πρόκειται για την πρώτη δίκη σε μια «ομοβροντία» 31 διώξεων που έχουν ασκηθεί στα Χανιά εναντίον πολιτών για τη συμμετοχή τους σε αποφασισμένες από τα συλλογικά τους όργανα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την τελευταία διετία.
Ο στόχος αυτών των διώξεων που απλώνονται τώρα και στο Ρέθυμνο όπου μεταξύ άλλων διώκονται ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και ο τέως. πρόεδρος της ΕΛΜΕ για την κατάληψη του Δημαρχείου το Φλεβάρη του 2012 είναι προφανής: Όσο διογκώνεται η κοινωνική οργή, ο εκφοβισμός, η καταστολή, και – καθώς μεταξύ των διωκόμενων υπάρχουν αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι – η δημιουργία «δεξαμενής» υποτιθέμενων επιόρκων και άρα δυνάμει απολυμένων, είναι μονόδρομος. Γιατί όσο ο λαός παραμένει ενεργός παράγοντας της πολιτικής ζωής, όσο αγωνίζεται, τόσο οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να σαρωθούν
Η ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων αποτελεί μορφή πολιτικής διαχείρισης της μνημονιακής εποχής, δομικό στοιχείο της αντιδημοκρατικής εκτροπής που διαμορφώνεται με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, τις επιστρατεύσεις εργαζομένων, την κατά παράβαση του Συντάγματος διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Γι’ αυτό και ο αγώνας για απαλλαγή από τα μνημόνια είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για πραγματική Δημοκρατία.
Καλούμε όλους τους Χανιώτες να βρεθούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 9:30 το πρωί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους δικαζόμενους και να καταδικάσουν όλες τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.