Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Με μια ανακοίνωση που θυμίζει εικόνες της "ενδόξου επταετίας", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ανήγγειλε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τους πομπούς της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. Για μια ακόμη φορά και με τον πιο ακραίο τρόπο, η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ διαλύει και να απαξιώνει τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Η δημοκρατία όμως δεν φιμώνεται. Άμεσα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω απ' το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα, σε κτίρια της ΕΡΤ σε άλλες πόλεις όπως και στην ΕΡΤ Χανίων στη Σούδα, αντιδρώντας στην αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης.
Δεν ανεχόμαστε οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης που είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα να συκοφαντούν τους εργαζόμενους, ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό.
Δεν ανεχόμαστε να μιλούν για κατασπατάληση δημόσιων πόρων, αυτοί που χαρίζουν δισ. στις τράπεζες, αυτοί που ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο στους ιδιώτες.
Δεν ανεχόμαστε να δημιουργηθεί άλλη μια πόλη ανέργων από τους 2500 απολυμένους της ΕΡΤ, τη στιγμή που το ποσοστό ανεργίας στη γενιά μας ξεπερνά το 60%.
Δεν ανεχόμαστε η ενημέρωση να αποτελεί μονοπώλιο μεγαλοκαναλαρχών τύπου Μπόμπολα.
Διεκδικούμε  μια πραγματικά δημόσια και ανεξάρτητη ενημέρωση που θα δίνει φωνή στην κοινωνία.
Η ΕΡΤ δεν είναι μόνο τα ειδησεογραφικά δελτία που φιλτράρονταν από τη διορισμένη από τη ΝΔ διοίκηση. Είναι τα αφιερώματα σε ιστορικά γεγονότα, είναι τα παιδικά επιμορφωτικά προγράμματα, η κρατική συμφωνική ορχήστρα, ο ποιοτικός κινηματογράφος, ο πολιτισμός.
Λουκέτο δεν θα μπει στην ΕΡΤ αλλά στην παρούσα κυβέρνηση της βαρβαρότητας. Απολύσεις δεν θα γίνουν την ΕΡΤ. Άλλοι θα πρέπει να αισθάνονται ότι οι θέσεις τους και οι ώρες τους είναι μετρημένες.
Όταν το τελευταίο όπλο της κυβέρνησης είναι η τρομοκρατία και η καταστολή, εμείς  απαντάμε με ανυποχώρητους αγώνες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα Χανιά.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων