Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκηςκαταδικάζει την απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης για διακοπή της λειτουργίας επτά τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών, μεταξύ των οποίων και της ΕΡΑ Χανίων.Το κλείσιμο ενός ιστορικού σταθμού που λειτουργεί αδιάκοπα για 67 χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες εθνικής σημασίας αφού διαθέτει κεραίες μεγάλης εμβέλειας, φέρνοντας τη φωνή των Χανίων και της Ελλάδας σε μια ευρύτατη περιοχή στη Μεσόγειο, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, αποτελεί ασφαλώς πλήγμα για τον τόπο.

Μάλιστα, το γεγονός μοιάζει αδικαιολόγητο και από οικονομική σκοπιά, καθώς η ΕΡΑ Χανίων διαθέτει ιδιόκτητες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις κι επομένως έχει ελάχιστο κόστος λειτουργίας καιανάλογη δημοσιονομικήεπιβάρυνση.

Ωστόσο, την περίπτωση του συγκεκριμένου ραδιοσταθμού δε θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε μεμονωμένα, αλλά να την εντάσσουμε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής κατάργησης ή υποβάθμισης δημόσιων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς όλοι αναγνωρίζουμε τη σημασία των περιφερειακών σταθμών για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των πολιτών σε κάθε γωνιά της ελληνικής επαρχίας, την ανάδειξη τοπικών προβλημάτων, ή την προβολή της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας, του χαρακτήρα και της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε περιοχής.

Απέναντι σε μια τέτοια ανάλγητη πολιτική που πλήττει τον κοινοβουλευτισμό με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα Προεδρικά Διατάγματα, καταστρέφει τη ζωή των εργαζόμενων οδηγώντας τους στην ανεργία και βάλλει κατά της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε. Συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους, έχουμε καθήκον να αντισταθούμε στη φτωχοποίηση της κοινωνίας μας και να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών.