Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αύριο συμπληρώνεται μια βδομάδα από τη φασιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καθόλου δεν έχει περάσει η οργή μας για όσους και όσα έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ζωές μας: τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, την κρατική καταστολή, αλλά και τη μνημονιακή πολιτική που έχει γίνει καθεστώς. Γι' αυτό το λόγο, λοιπόν, ένα μαζικό μέτωπο ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί παρά να είναι μέτωπο απέναντι σε αυτήν την πολιτική, απέναντι σε μια κυβέρνηση που σπρώχνει την κοινωνία στην εξαθλίωση, που υιοθετεί ξεκάθαρα ακροδεξιές πρακτικές, αλλά και ξενοφοβικό, ρατσιστικό κι εθνικιστικό λόγο, όπου η εξόντωση του εσωτερικού εχθρού ανάγεται σε πρωταρχική αξία της κοινωνίας.
Όσο - δήθεν - αποφασισμένη και να φαίνεται η κυβέρνηση να αποκαλύψει και να καταγγείλει τη Χρυσή Αυγή, για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τους όρους τσακίσματος του φασισμού δεν μπορεί να τους θέσει αυτή. Το ίδιο το κίνημα, η μαζική παρουσία της αγωνιζόμενης κοινωνίας, η μαζική συμμετοχή των νέων, αυτά είναι που βάλουν τέλος στο φασισμό. Αυτοί θα ξηλώσουν το νήμα που συνδέει τη Χρυσή Αυγή με την Αστυνομία, τους κρατικούς θεσμούς, τα ΜΜΕ, κοκ.
Σ' εμάς είναι η δύναμη, σ' εμάς είναι και το βάρος να τελειώνουμε με το φασισμό, να τελειώνουμε με τα μνημόνια, να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία σε άλλες αξίες και αρχές. Καλούμε τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν στο μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη 25/09, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17:30. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Το Γραφείο Τύπου νέων ΣΥΡΙΖΑ