Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να φορολογήσει τον αγροτικό κλήρο υποδηλώνει το αδιέξοδο στο οποίο την έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές πολιτικές της, που αντί να επιλύουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας, στραγγαλίζουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική και δημιουργούν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης για όλη την κοινωνία.
Οι αγρότες για ακόμη μια φορά κατεβαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας την επιβίωση τη δική τους αλλά και του αγροτικού τομέα, που η συγκυβέρνηση χωρίς αιδώ, από τη μια τον ανακηρύσσει αναπτυξιακό στυλοβάτη διεξόδου από την κρίση και από την άλλη στραγγαλίζει τους ίδιους τους στυλοβάτες του, τους αγρότες.
«Αγρότες είμαστε δεν έχουμε οικόπεδα στη Μύκονο» αναφωνούν αγανακτισμένοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με βάση το οποίο το 80% της μικρομεσαίας αγροτιάς αναμένεται να πληγεί ανεπανόρθωτα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η φορολόγηση του κάθε πολίτη της χώρας θα πρέπει να έχει πρωταρχική αναφορά στο πραγματικό καθαρό του εισόδημα και όχι στις αυθαίρετες οριζόντιες και χωρίς διάκριση φορολογικές επιβαρύνσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται δίπλα στους αγρότες και στον αγώνα επιβίωσης που για ακόμα μια φορά δίνουν στους δρόμους, αντιστεκόμενοι στην ισοπεδωτική πολιτική της λιτότητας της μνημονιακής συγκυβέρνησης που οδηγεί στη διάλυση του αγροτικού τομέα και στην εξαφάνιση των ίδιων των αγροτών.